πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας

Με αφορμή τις εκλογές του Συλλόγου των εργαζομένων του Δήμου μας που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του νέου έτους, αφού η θητεία του τωρινού Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) λήγει στο τέλος του 2008, θα επιθυμούσαμε, σαν πρΟΤΑση, να κάνουμε κάποιες θεσμικές παρατηρήσεις για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει, κατά την γνώμη μας, να έχει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Το νέο Δ.Σ. θα πρέπει να φέρει ένα καινούριο όραμα στους εργαζομένους του Δήμου.
Θα πρέπει να δώσει το κίνητρο στους εργαζόμενους , για να έρθουν πιο κοντά στο Σύλλογο, να τον κάνουν <<κτήμα >> τους και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα εργασιακά μας προβλήματα. Με σοβαρότητα , ανιδιοτέλεια, και διάθεση αγωνιστικότητας θα πρέπει το νέο Δ.Σ. να ενώσει τους εργαζόμενους όπου κι αν εργάζονται , να είναι κοντά σε όλες τις υπηρεσίες, αφού τα προβλήματα μας είναι κοινά , με τις ιδιαιτερότητες της κάθε ειδικότητας.
Θα πρέπει να έχει προτάσεις για όλα τα σημαντικά προβλήματα όπως , για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, για την Υγιεινή και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων, για τη στέγαση των Υπηρεσιών , για τις αμοιβές των εργαζομένων κ .ά.Θα πρέπει να είναι δίπλα στους εργαζόμενους και να γνωρίζει τα προβλήματά τους, ενημερώνοντάς τους για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
Τα όργανα (Γενική Συνέλευση , Διοικητικό Συμβούλιο ) θα πρέπει να λειτουργούν , συνεδριάζοντας τακτικά και αποφασίζοντας συλλογικά. Η κοινωνία αλλάζει .
Η τοπική Αυτοδιοίκηση αλλάζει , διευρύνεται και αποκτά νέες αρμοδιότητες.
Το ίδιο θα ισχύει και για το συνδικαλιστικό κίνημα. Θα πρέπει ν΄ αλλάξει, κερδίζοντας την χαμένη αξιοπιστία του , λειτουργώντας με βάση το γενικό εργασιακό συμφέρον και όχι για το προσωπικό , ατομικό συμφέρον , μακριά από κομματικές καθοδηγήσεις .
ΟΡΑΜΑ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ .
ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΕΑ ΜΑΣ .
πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();