πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"

Χαλάνδρι 14.12.2020

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι 

Δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία επιτίθεται φραστικά κατά των δημοτικών υπαλλήλων. Βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος από την ανοχή των δημάρχων, των συνδικαλιστών και των ίδιων των εργαζομένων, βάλλουν κατά αυτών που στηρίζουν το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Ο Πρόεδρος της κ.ε.δ.ε. Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της κ.ε.δ.ε. με την π.ε.δ. αττικής στις 11/12, υπήρξε προκλητικά προσβλητικός προς τους δημοτικούς υπαλλήλους λέγοντας ευθαρσώς ότι, ο λόγος που φεύγουν από την Αυτοδιοίκηση είναι γιατί, «κακά τα ψέματα, η Αυτοδιοίκηση είναι ένας φορέας που έχει δουλειά»! (Ε Δ Ω) Δηλαδή, ο κύριος αυτός θεωρεί τους εργαζόμενους στην Τ.Α. τεμπέληδες…ή ότι δεν τους αρέσεις η δουλειά… 

Θυμίζουμε στον κύριο ότι, οι ΛΙΓΟΙ εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν επωμιστεί αρμοδιότητες που ΔΕΝ τους αναλογούν και αρμοδιότητες που φέρουν εις πέρας με αυταπάρνηση και – τελικά – με επιτυχία. 

Θυμίζουμε στον κύριο ότι, οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν – ΚΑΚΩΣαρμοδιότητες του Υπουργείου Παιδείας (υπεύθυνοι για τη λειτουργία σχολείων & παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών), αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών – Αστυνομίας- Πυροσβεστικής κ.λπ. (Πολιτική Προστασία), αρμοδιότητες Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (γήπεδα – στάδια), αρμοδιότητες φιλοζωϊκών εταιρειών (αδέσποτα), αρμοδιότητες Υπουργείου Υγείας & Ασφαλιστικών Ταμείων (κοινωνικά επιδόματα κ.λπ.), αρμοδιότητες, καθήκοντα και αγγαρείες που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανανεώνονται και πληθύνονται, με την ανοχή των δημάρχων, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη από την ήδη υπάρχουσα ασφυξία στους υπαλλήλους. 

Συνιστούμε στον πρόεδρο της κ.ε.δ.ε. ΣΕΒΑΣΜΟ στους εργαζόμενους στους δήμους. 

Συνιστούμε στον πρόεδρο της κ.ε.δ.ε. να βοηθήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με έργα και όχι με λόγια, υποσχέσεις, «μνημόνια» συνεργασιών και προγραμμάτων. 

Συνιστούμε, τέλος, στον πρόεδρο της κ.ε.δ.ε. να σεβαστεί την επιθυμία των δημοτικών υπαλλήλων να απεγκλωβιστούν από τις ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ με τις οποίες αυτός και οι συνάδελφοί του τους έχουν επιφορτίσει. Άλλωστε, η «κινητικότητα» και κάθε ευκαιρία ή προσπάθεια του Ανθρώπου – Εργαζόμενου να αλλάξει εργασιακό περιβάλλον, είναι δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμα… 

Η «πρΟΤΑση εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου» καλεί τον Σύλλογο εργαζομένων του Δήμου να καταγγείλει τον κο Παπαστεργίου στην κ.ε.δ.ε., στα ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Καλεί, επίσης, τον Σύλλογο εργαζομένων να δρομολογήσει την αποχώρηση του Συλλόγου και των εργαζομένων από την ανύπαρκτη ποε-οτα, η «καρεκλοκένταυρη» ηγεσία της οποίας ούτε καν ίδρωσε από τις δηλώσεις του προκλητικού προέδρου της κ.ε.δ.ε. 

Προφανώς εξακολουθούν να είναι απασχολημένοι με τον συνδικαλιστικό νόμο – και μόνο μ’ αυτόν… 

Η «πρΟΤΑση εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου», σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από σήμερα, 14-12-2020, σταματά να αναρτά οτιδήποτε αφορά στην κ.ε.δ.ε. και στην ποε-οτα, δηλαδή ανακοινώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες κ.λπ. 

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, η «πρΟΤΑση» θα ασχοληθεί με την «Κινητικότητα» και τις αρμοδιότητες, προκειμένου να καταγραφεί η αλήθεια με στοιχεία. 


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();