πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 23.11.2015

Χαλάνδρι 23/11/2015

Η εξαθλιωμένη και πλήρως λεηλατημένη αποικία που λέγεται Ελλάδα και τα «ισοδύναμα» της φτώχειας…

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Το ΟΧΙ του 62% των Ελλήνων στην πολιτική λιτότητας μεταφράσθηκε σε ένα μνημόνιο, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο, από μία ποινή θανάτου – αφού επιβάλλει μία πολύ πιο αυστηρή δημοσιονομική πολιτική σε μία χώρα, στην οποία η ανεργία έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, η φτώχεια διπλασιάστηκε, οι αξίες των περιουσιακών της στοιχείων κατέρρευσαν, οι μισθοί μειώθηκαν κατά 40%, οι συντάξεις πάνω από 45%.
Είμαστε πάλι θεατές της ίδιας ιστορίας. Η Μνημονιακή συγκυβέρνηση Σύριζα- Ανελ ακολουθεί τη Μοίρα των προηγούμενων εξαρτώμενων κυβερνήσεων.

Με την ψήφιση των αυταρχικών και απάνθρωπων απαιτήσεων (προαπαιτούμενων) για την εξασφάλιση της δόσης, έχασε ήδη 3 βουλευτές. Κατά τη γνώμη μας, άρχισε ήδη η αντίστροφη μέτρηση για την προδιαγεγραμμένη πτώση της. Φανταστείτε τι ακολουθεί με την ψήφιση, π.χ., των ασφαλΗΣΤΡΙΚΩΝ νόμων…Και το χειρότερο όλων…οι ευρωπαίοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ψήφιση των προαπαιτούμενων!!! Ο εξευτελισμός του έλληνα σε όλο του το μεγαλείο.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση αποδέχθηκε και το ξεσπίτωμα - πέταγμα στο δρόμο, χιλιάδων οικογενειών που βρίσκονται σε κατάσταση εκπλειστηριασμού. Μια πρωτοφανής κοινωνική τραγωδία – ΑΛΛΗ ΜΙΑ - η οποία συντελείται κατόπιν παζαρέματος του πρωθυπουργού με τους νεοαποικιοκράτες της Γερμανόπης. Άλλωστε, η πρόταση της «γερμανικής ουράς» Ολάντ στον έλληνα εκπρόσωπο - πρωθυπουργό ήταν σαφής και δεν άφηνε κανένα, μα ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο αμφισβήτησης: «Δώστε μας εταιρείες και ακίνητα και διαγράφουμε το χρέος»! 

Και η μνημονιακή λεηλασία συνεχίζεται: 

- Δανειστές και κυβέρνηση ρίχνουν στον Καιάδα τα περήφανα γηρατειά, οδηγώντας σε βίαιη φτωχοποίηση 700.000 συνταξιούχους κάτω των 800 ευρώ.

- Παράδοξοι φόροι π.χ. μόνο στις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, οι οποίοι οδηγούν στο κλείσιμό τους.

- τα φαρμακεία βορά στις ξένες αλυσίδες.

- “ισοδύναμα” που οδηγούν στην εξαθλίωση μεγάλων μερίδων του πληθυσμού.

- διάσωση των τραπεζιτών με χρήματα των Πολιτών.

- εξοντωτικές ποινές σε αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν.

- κατασχέσεις και μεταφορά του δημοσίου χρέους στις επόμενες γενιές μέσω της επιμήκυνσής του.

- εκποίηση της κρατικής περιουσίας (που έχει συντηρηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια ΑΠΟ και ΜΕ τους φόρους των πολιτών – ΑΡΑ, αυτή η κρατική περιουσία ανήκει στον ελληνικό λαό) με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Εκτός όλων των παραπάνω, επιβλήθηκε για πρώτη φορά σε ένα ανεξάρτητο κράτος, πέρα από τα απάνθρωπα μνημόνια, η παροχή εμπράγματων εγγυήσεων, έναντι των δανείων που του εγκρίθηκαν – στην περίπτωση της Ελλάδας δημόσια περιουσία σημερινής τιμής 50 δις ευρώ και αξίας άνω των 300 δις ευρώ, σύμφωνα με την αξιολόγηση του ΔΝΤ από το 2010… 

Και όλα αυτά με τη βοήθεια της χειραγώγησης από ορισμένα διατεταγμένα Μ.Μ.Ε. που «βομβαρδίζουν» μέρα – νύχτα ότι, δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, εάν θέλουμε να παραμείνουμε εντός της Ευρωζώνης, εκτός από την πλήρη υποταγή μας στα μνημόνια. Η τρομοκρατία ότι ΔΗΘΕΝ, ανά πάσα στιγμή, θα υποστούμε την επιστροφή στη δραχμή, τα άδεια ράφια, τα βενζινάδικα χωρίς καύσιμα, τα νοσοκομεία χωρίς γάζες κ.λπ. καλά κρατεί.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, όταν το χρέος μιας χώρας δεν είναι βιώσιμο, τότε δεν εκλιπαρεί για τη μείωσή του – πόσο μάλλον όταν δεν έχει κανένα διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της. Απλά χρεοκοπεί, ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ…

Όσο εφαρμόζονται πολιτικές που έχουν ως κεντρική κατεύθυνση την αύξηση των φόρων, τις περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών, τότε τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια, δηλαδή εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας ενώ η εξάρτηση από τους πιστωτές θα μεγαλώνει.

Εάν ένας φόρος είναι άδικος και αντικατασταθεί από κάτι ισοδύναμο, δεν μεταβάλλουν τον χαρακτήρα του, που παραμένει άδικος, αλλά απλώς την τεχνική εφαρμογή. Η αδικία μεταφέρεται στις πλάτες άλλων. Όχι, των ισχυρών, αλλά των ατυχών «ισοδυνάμων»…Εξακολουθεί να παραμένει αλώβητο και, επομένως, ασύδοτο το καθεστώς της κλεπτοκρατίας, το σύστημα της Διαπλοκής και της Διαφθοράς.

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια παραμένει σταθερή σε αυτά που πιστεύει και συνεχώς προτείνει το αυτονόητο: Τη δημιουργία ενός Ελληνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με έμφαση στη μείωση της φορολογίας για τους μισθωτούς και τις επιχειρήσεις, την αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και να επικεντρωθεί η ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας στους τομείς εκείνους που ως χώρα έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς και στην καινοτομία.

Σαν συντακτική ομάδα πιστεύαμε ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε - με τη δύναμη της ελληνικής κοινωνίας - να εφαρμόσει αυτή την πολιτική. Δυστυχώς, και αυτή η κυβέρνηση, συμβιβάστηκε και έφερε ένα πιο σκληρό μνημόνιο. Το σημαντικότερο είναι όμως, ότι, το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο δείχνει ότι είτε είναι παραδομένο στην Μνημονιακή πραγματικότητα είτε δεν έχει σχέδιο για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Κατά τη γνώμη μας ένας καινούργιος πολιτικός φορέας θα πρέπει να αναγεννηθεί από τις στάχτες της ελληνικής κοινωνίας. Ένας πολιτικός φορέας που θα έχει σχέδιο, νέους και άφθαρτους πολιτικά ανθρώπους και θα εξυπηρετεί την ελληνική κοινωνία και όχι τις κομματικές καρέκλες και τα κομματικά συμφέροντα.

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();