πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης": ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ, 21.03.2016

Χαλάνδρι 21.03.2016

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Το ένα μετά το άλλο ΨΕΜΑ των κυβερνήσεων από το 2009 ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. Μαζί τους καταρρέουν και όλοι αυτοί οι …παλαιονεοφιλελεύθεροι που σθεναρά από εποχής «Καστελόριζου» υποστήριζαν – ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ – ότι οι «απλοί» έλληνες πολίτες της καθημερινότητας, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι αγρίως και ανισομερώς φορολογούμενοι ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας μας.
Νέα εισπρακτικά μέτρα απαιτούνται από τους δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση και να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% το 2018. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα 3% του ΑΕΠ δηλαδή 5,4 δις ευρώ για να πετύχει αυτά τα πλεονάσματα. Τα μέτρα αυτά θα προέλθουν  κατά 1% του ΑΕΠ από τις αλλαγές στο φορολογικό , 1% του ΑΕΠ από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και 1% του ΑΕΠ  από μέτρα τα οποία δεν έχουν διευκρινιστεί ( πιθανόν από την αύξηση των φόρων στα καύσιμα, στα αυτοκίνητα κ.α.). Αυτά έχουν συμφωνηθεί με τους “δανειστές” στα πλαίσια  του τρίτου Μνημονίου.  
Συγχρόνως, πριν από τρεις ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η «Ανάλυση Τακτικού προσωπικού του δημοσίου για το 2015» (Δείτε την Ε Δ Ω), μια μελέτη στην οποία παρουσιάζονται οι μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2015 στο τακτικό προσωπικό, ενώ επιχειρείται και μια ποιοτική ανάλυση του συνόλου του τακτικού προσωπικού, των αποχωρήσεων και των προσλήψεων του έτους 2015.
Φαίνεται, λοιπόν, ΚΑΙ σε αυτή την ΕΠΙΣΗΜΗ καταγραφή του «Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου» ότι, οι πάσης φύσεως «κραυγές» περί «εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων που καταστρέφουν την ελληνική οικονομία» των απανταχού (και Ανέσχυντων) «Χριστοφοράκων», «Όλοι μαζί τα φάγαμε» και «Λεφτά υπάρχουν», μόνο ΨΕΜΑΤΑ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ πολιτών ήταν – και εξακολουθούν να είναι. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ – μα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήταν «εκατομμύρια», ακόμη και μέχρι το 2009, όπως ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ αποδεικνύεται από την ανάλυση και τα γραφήματα της μελέτης.

Κοντά σε όλα αυτά, έρχεται και η δικαστική εξουσία ως ΣΥΜΜΑΧΟΣ σε όλη αυτή την κατάσταση, να γνωμοδοτεί υπέρ της «σφαγής» των συντάξεων, υπέρ παράνομων και απάνθρωπων φόρων και υπέρ οποιασδήποτε απόφασης ή νόμου κατά των εργαζομένων και των νοικοκυριών. Αντίθετα…Ω, ως εκ θαύματος της…δικαιοσύνης…αποφαίνεται (η δικαστική ΕΞΟΥΣΙΑ) υπέρ της επιστροφής χρημάτων σε…πρώην βουλευτές και υπέρ αύξησης των αποδοχών και επιστροφής (επίσης) αναδρομικών σε δικαστές.

ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ…ΧΡΕΟΣ;

Η στοχοποίηση και η απόλυτη απόδοση ευθυνών στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, αποτελεί μια διαχρονική, άδικη και ανέντιμη προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας και απενοχοποίησης των πραγματικών ενόχων της κατάντιας. Αποτελεί μια προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για το χρέος ή το «χρέος» της χώρας μας και ποιοι το δημιούργησαν, καθώς, έχει αποδειχτεί ότι, το (όποιο) χρέος είναι καθαρά ΙΔΙΩΤΙΚΟ, δηλαδή ΧΡΕΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ…

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;


Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης», βρίσκει την ευκαιρία να επαναλάβει για άλλη μια φορά την άποψή της για την ασφυκτική (ΜΟΝΟ για τους «κοινούς θνητούς»…) κατάσταση που επικρατεί αλλά και για τις λύσεις – μονόδρομο που θα πρέπει να προκριθεί:
  • Η άμεση, επιτακτική – και ΣΩΤΗΡΙΑ - έξοδος από το ευρώ, η καταγγελία του «χρέους» και η έκδοση ελληνικού χρήματος, είναι ενέργειες που πρέπει να γίνουν με τη διαδικασία του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ.
  • Δημιουργία ενός Ελληνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας , δίνοντας βάση στους τομείς εκείνους που ως χώρα έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα (Τουρισμό , ναυτιλία , αγροτική παραγωγή, φυσικοί πόροι ).
  • Η απόρριψη όλων των απαιτήσεων των δανειστών – τοκογλύφων της Διεθνούς Νομισματικής Τρομοκρατίας είναι η επόμενη ενέργεια που θα πρέπει να γίνει…ΧΘΕΣ…
  • Η κατάργηση κάθε νεοφιλελεύθερου και νεοαποικιακού χαρακτήρα πολιτικών που μοναδικό στόχο έχουν την φτωχοποίηση των ήδη εξαθλιωμένων νοικοκυριών, προς όφελος πολυεθνικών, απατεώνων και φοροδιαφευγόντων.
…ΚΑΙ ΤΙ…ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Η Ελλάδα ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.
Δεν διαπραγματευόμαστε οτιδήποτε ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
Δεν δίνουμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ να διαπραγματεύεται για εμάς ΧΩΡΙΣ εμάς. Και, τέλος, δεν αναγνωρίζουμε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ που έχει παρθεί πίσω από κλειστές πόρτες ερήμην μας. Ας το καταλάβουν όλοι αυτοί που αποφασίζουν μνημόνια ΜΟΝΟ ΓΙΑ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – Μισθωτούς, συνταξιούχους και νοικοκυραίους ότι, οι έλληνες δεν θα αφανιστούν, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειές τους. Η μειοψηφική και ευνοούμενη κοινωνία των “GoldenHall”, των “BMW”, των “Offshore”, της Μυκόνου και των ΚΛΕΦΤΩΝ δε θα ευδοκιμήσει, τουλάχιστον ΟΧΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – ΤΕΛΟΣ._


πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();