πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 19.5.2016

Χαλάνδρι 19.5.2016

Ένας λαός σε bullying από εκβιαστές τοκογλύφους με την ανοχή και στήριξη της εγχώριας ελίτ.

Ψηφίστηκε – όπως αναμενόταν – με οριακή πλειοψηφία η (άλλη μία) ταφόπλακα στα κεφάλια των ελλήνων πολιτών, το νέο ασφαΛΗστΡικό – φορολογικό νομοσχέδιο, που θα αφορά, βεβαίως, στις συγκεκριμένες – ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ – κατηγορίες φορολογουμένων, δηλαδή στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους.

Η κοροϊδία ότι η αξιολόγηση «είναι η τελευταία δύσκολη συγκυρία» και ότι ΔΗΘΕΝ τα μέτρα είναι τα τελευταία, έχουμε όλοι – πλέον – καταλάβει ότι, αποτελεί μια διαχρονική παραπλάνηση των ελλήνων. 

Ένα από τα χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου - ντροπή δεν είναι η αναδιανομή του παραγόμενου από την ανθρώπινη εργασία ασφαλιστικού πλεονάσματος, αλλά η – μεταξύ άλλων - γενική απαξίωση του θεσμού της σύνταξης, αφού προβλέπονται δραστική μείωση των κρατικών πόρων, εξίσωση όλων των παροχών προς τα κάτω και λεηλασία του εργασιακού μόχθου,

Συγκεκριμένα:
  • Αυξάνεται ο θεμελιωτικός χρόνος για πλήρη σύνταξη στα 20 έτη από 15. Αυτό σημαίνει ότι, με τα δεδομένα της ανεργίας, φτηνής και ευέλικτης αγοράς εργασίας, δύσκολα θα φτάνουν στην πολυπόθητη σύνταξη!
  • Χορηγείται η πλήρης εθνική σύνταξη των 384 € μόνο με 40 χρόνια εργασίας στο 62ο έτος ηλικίας ή με 20 χρόνια στο 67ο, αποκλείοντας έτσι τους μισούς ασφαλισμένους από την πλήρη εθνική σύνταξη!
  • Καθιερώνεται «εθνική» σύνταξη πολλών ταχυτήτων, αφού προβλέπει 20 περίπου διαφορετικά «είδη» «εθνικής» σύνταξης(!) ανάλογα με το ύψος της
  • Διατηρείται και για την εθνική σύνταξη η εξοντωτική ποινή (με τον ποδοσφαιρικό όρο «πέναλτι») ύψους 40% (30%+10%) για όσους αναγκάζονται ή αποφασίζουν να βγουν με μειωμένη σύνταξη στο 62ο έτος ηλικίας και θα λαμβάνουν «εθνική» σύνταξη ύψους (346 € – 40% δηλ. 138,40 =) 207,60 €!
  • Περιορίζεται η προσωρινή σύνταξη μέχρι του ύψους δύο «εθνικών», δηλαδή στο ποσό των 768 € με κλιμακώσεις προς τα κάτω!
  • Καταργούνται τα κατώτατα όρια της σύνταξης, με συνέπεια να χορηγούνται εφεξής χιλιάδες συντάξεις των 200-300 €!
  • Αυστηροποιούνται οι χορηγήσεις συντάξεων χηρείας και διαζευγμένων, με ρυθμίσεις που καταστρατηγούν τις συνταγματικές διατάξεις περί προστασίας της οικογένειας.
  • Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις της σύνταξης από διαδοχική ασφάλιση.
  • Θα χορηγούνται – πλέον - αναπηρικές συντάξεις με τέσσερις κλίμακες (384, 288, 192 και 153€) ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας (λες και η αδυναμία εργασίας των συνανθρώπων μας έχει …τιμή…)
Οι ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ρυθμίσεις ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν σταματούν εδώ, αφού προβλέπονται επίσης:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();