Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 19.5.2016

Χαλάνδρι 19.5.2016

Ένας λαός σε bullying από εκβιαστές τοκογλύφους με την ανοχή και στήριξη της εγχώριας ελίτ.

Ψηφίστηκε – όπως αναμενόταν – με οριακή πλειοψηφία η (άλλη μία) ταφόπλακα στα κεφάλια των ελλήνων πολιτών, το νέο ασφαΛΗστΡικό – φορολογικό νομοσχέδιο, που θα αφορά, βεβαίως, στις συγκεκριμένες – ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ – κατηγορίες φορολογουμένων, δηλαδή στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους.

Η κοροϊδία ότι η αξιολόγηση «είναι η τελευταία δύσκολη συγκυρία» και ότι ΔΗΘΕΝ τα μέτρα είναι τα τελευταία, έχουμε όλοι – πλέον – καταλάβει ότι, αποτελεί μια διαχρονική παραπλάνηση των ελλήνων. 

Ένα από τα χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου - ντροπή δεν είναι η αναδιανομή του παραγόμενου από την ανθρώπινη εργασία ασφαλιστικού πλεονάσματος, αλλά η – μεταξύ άλλων - γενική απαξίωση του θεσμού της σύνταξης, αφού προβλέπονται δραστική μείωση των κρατικών πόρων, εξίσωση όλων των παροχών προς τα κάτω και λεηλασία του εργασιακού μόχθου,

Συγκεκριμένα:
  • Αυξάνεται ο θεμελιωτικός χρόνος για πλήρη σύνταξη στα 20 έτη από 15. Αυτό σημαίνει ότι, με τα δεδομένα της ανεργίας, φτηνής και ευέλικτης αγοράς εργασίας, δύσκολα θα φτάνουν στην πολυπόθητη σύνταξη!
  • Χορηγείται η πλήρης εθνική σύνταξη των 384 € μόνο με 40 χρόνια εργασίας στο 62ο έτος ηλικίας ή με 20 χρόνια στο 67ο, αποκλείοντας έτσι τους μισούς ασφαλισμένους από την πλήρη εθνική σύνταξη!
  • Καθιερώνεται «εθνική» σύνταξη πολλών ταχυτήτων, αφού προβλέπει 20 περίπου διαφορετικά «είδη» «εθνικής» σύνταξης(!) ανάλογα με το ύψος της
  • Διατηρείται και για την εθνική σύνταξη η εξοντωτική ποινή (με τον ποδοσφαιρικό όρο «πέναλτι») ύψους 40% (30%+10%) για όσους αναγκάζονται ή αποφασίζουν να βγουν με μειωμένη σύνταξη στο 62ο έτος ηλικίας και θα λαμβάνουν «εθνική» σύνταξη ύψους (346 € – 40% δηλ. 138,40 =) 207,60 €!
  • Περιορίζεται η προσωρινή σύνταξη μέχρι του ύψους δύο «εθνικών», δηλαδή στο ποσό των 768 € με κλιμακώσεις προς τα κάτω!
  • Καταργούνται τα κατώτατα όρια της σύνταξης, με συνέπεια να χορηγούνται εφεξής χιλιάδες συντάξεις των 200-300 €!
  • Αυστηροποιούνται οι χορηγήσεις συντάξεων χηρείας και διαζευγμένων, με ρυθμίσεις που καταστρατηγούν τις συνταγματικές διατάξεις περί προστασίας της οικογένειας.
  • Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις της σύνταξης από διαδοχική ασφάλιση.
  • Θα χορηγούνται – πλέον - αναπηρικές συντάξεις με τέσσερις κλίμακες (384, 288, 192 και 153€) ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας (λες και η αδυναμία εργασίας των συνανθρώπων μας έχει …τιμή…)
Οι ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ρυθμίσεις ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν σταματούν εδώ, αφού προβλέπονται επίσης:

Από το Blogger.