πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 17.11.2016


Τι μας έλεγαν ότι θα παθαίναμε σε περίπτωση καταγγελίας του μνημονίου;

…ότι δεν θα έχουμε πετρέλαιο, δεν θα έχουμε φάρμακα, δεν θα έχουν λεφτά τα ΑΤΜ…

Αγαπητοί συνάδελφοι , αγαπητοί φίλοι

Μετά από 6 χρόνια άγριας, άδικης και ανισοκατανεμημένης μνημονιακής πολιτικής, οι πολίτες της χώρας βιώνουν καθημερινά και μια κατάσταση που ξεπερνάει κάθε έννοια «δημοκρατίας». Όλοι αυτοί που σήμερα λυσσομανούν να καθυποτάξουν την κοινωνία, επιχειρούν – συγχρόνως - να εξαπλώσουν την διαφθορά, τη διαπλοκή, την ασυλία για τους επιόρκους, την ατιμωρησία για τους υπαίτιους και του υπόλογους, την έλλειψη λογοδοσίας, για εκείνους οι οποίοι έχουν καταβυθίσει την κοινωνία στο Μνημονιακό καθεστώς, έχουν κατακλέψει τα δημόσια ταμεία, έχουν εγκαθιδρύσει μηχανισμούς υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας, της δημοκρατικής κυριαρχίας, και έχουν υπονομεύσει την ανεξαρτησία της χώρας μας. 

Η κυρίαρχη και κυριαρχική έκφραση της λαϊκής αξίωσης και της κοινωνικής απαίτησης για Δικαιοσύνη. Το άρθρο 1 του Συντάγματος λέει καθαρά ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται υπέρ αυτού. Αυτό που συντελείται, όμως, είναι η βίαιη κατάλυση του Συντάγματος, οι μνημονιακοί εκβιασμοί και ο σφετερισμός Νομοθετικής, Εκτελεστικής αλλά και Δικαστικής λειτουργίας. Οι Γερμανικές Οφειλές, η υπόθεση της Siemens, η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποινική εκκρεμότητα της υπόθεσης του Μνημονίου και του Χρέους, είναι περιπτώσεις καταφανούς κατάλυσης του Συντάγματος.

Η εξευτελιστική συνθηκολόγηση και η παραίτηση από κάθε δικαίωμα φαίνεται καθαρά από την υπογραφή των κυβερνώντων για να παραδώσουν “γην και ύδωρ”, δηλαδή: όλων των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμη και εκείνων που περιέχουν αρχαιότητες ή προστατευόμενες περιβαλλοντικά εκτάσεις, αιγιαλούς, παραλίες, πηγές, δρυμούς, κ.λπ. 

Και συνεχίζουμε: με τον «νόμο» που ψηφίστηκε το Μάιο του 2016, δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν ιδιωτικοποιήσεις…Λιμάνια, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Αεροδρόμια, Δίκτυα, ΑΔΜΗΕ, ό,τι υπάρχει και αποτελεί πολύτιμη περιουσία της χώρας και του λαού.

Σε ΟΛΑ λένε «Ναι», παραβιάζοντας το «Όχι» του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015. Με λίγα λόγια: ό,τι ψηφίζεται από τον Ιούλιο του 2015 και μετά, ψηφίζεται κατά παραβίαση της λαϊκής ετυμηγορίας, ψηφίζεται κατά παραβίαση του δεσμευτικού αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος.

Πέρα από αυτά, αξίζει να σημειώσουμε και τα κάτωθι:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();