πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η "πρΟΤΑση" για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Χαλάνδρι 17.01.2018

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι
Ψηφίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας με 154 «ναι» από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Περιλαμβάνει διατάξεις για τους πλειστηριασμούς (θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά), τις απεργίες (η κήρυξη της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία θα αποφασίζεται με απόφαση Γ.Σ. του 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών), ρυθμίσεις για το επίδομα τέκνων, το Κτηματολόγιο κ.ά.

Το Πολυνομοσχέδιο φέρνει αλλαγές και στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, με τα άρθρα 239 έως 243 υπάρχουν προβλέψεις για την επιλογή προϊσταμένων και διοικητικών γραμματέων, την πρόσληψη συμβασιούχων το 2018 αλλά και την απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ). Συγχρόνως, περιλαμβάνει τον επανασχεδιασμό από μηδενική βάση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (και στον Δημόσιο τομέα), των κατηγοριών των επιμέρους δικαιούχων, καθώς και του τρόπου υπολογισμού του.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();