πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμοι: 3.000 προσλήψεις με μοντέλο 3Κ του ΑΣΕΠ -Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Σε κινητοποίησεις τον Οκτώβριο είναι πολύ πιθανόν να προσχωρήσουν οι περίπου 3.500 εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», ανριδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε δια χειλέων του ίδιου του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στην 83η ΔΕΘ, να μην μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου αλλά να προσληφθούν μέσω διαγωνισμού στα πρότυπα της 3Κ/2018.

Δηλαδή, να διεξαχθεί ανοιχτός διαγωνισμός για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) με αυξημένη μοριοδότηση στους ήδη εργαζόμενους στο Πρόγραμμα μέσω της λεγόμενης «ειδικής εμπειρίας».

Όπως τονίζουν μιλώντας στην aftodioikisi.gr εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι απασχολούνται έως και 15-16 χρόνια «τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη όταν ήταν στην αντιπολίτευση και κατέβαινα μαζί μας στις διαδηλώσεις, είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνει μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου.Επαναλαμβάνοντας, όμως σήμερα, το μοντέλο της 3Κ/2018, και μάλιστα με λιγότερες από τις συνολικές θέσεις που υπάρχουν σήμερα (σ.σ. 3.000 έναντι 3.500), του οποίου είδαμε τα αποτελέσματα, είναι πολύ πιθανό ότι ακόμη και οι μισοί από εμάς θα μείνουν εκτός. Και μιλάμε για ανθρώπους που εργάζονται ακόμη και 15 χρόνια σε αυτές τις θέσεις».

Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως τονίζουν, «ετοιμάζουν, σε πρώτη φάση, σειρά επαφών με τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (σ.σ. ήδη έχουν ζητήσει συναντήσεις τους νέους υπουργούς Α.Χαρίτση και M. Ξενογιαννακοπούλου) και αν δεν βρεθεί λύση, κινητοποιήσεις».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();