πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Σε δύο δόσεις τα οριστικά αποτελέσματα

Σε δύο φάσεις πρόκειται να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες για τους 8.166 επιτυχόντες της προκήρυξης-μαμούθ 3Κ/2018 για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων και των Νομικών Προσώπων τους. Αυτό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του ΑΣΕΠ με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Συγκεκριμένα, καθώς, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές η ηγεσία του ΑΣΕΠ πρότεινε στον υπουργό έως τις 30 Νοεμβρίου, οπότε λήγουν οι οκτάμηνες συμβάσεις των επιτυχόντων στους προσωρινούς πίνακες να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους που υπολογίζονται σε (μόλις) 3.500* και στη συνέχεια και έως το τέλος του έτους για τους υπόλοιπους 4.600.

Tην απόφαση επιβεβαίωσε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης, ο οποίος μετά τη συνάντηση δήλωσε μεν ότι θα γίνει προσπάθεια να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα έως τέλη Νοεμβρίου, προσθέτοντας ότι ίσως αυτό να γίνει «τέλος του ενεστώτος έτους».

Με αυτό τον τρόπο:

-Οι δήμοι δεν θα μείνουν χωρίς προσωπικό ενόψει Χριστουγέννων, καθώς θα έχουν είτε τους ίδιους εργαζόμενους που υπηρετούν σήμερα μέσω των προσωρινών πινάκων είτε, σε περίπτωση που κάποιοι από αυτούς, «κοπούν» από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, τους επιλαχόντες τους. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των εργαζομένων με τους οποίους λειτουργούν οι δήμοι, μέσω των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, θα παραμείνει αμετάβλητος στους 3.500.

-Το ΑΣΕΠ δεν θα «κρασάρει», με δεδομένο, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ότι όλο το προσωπικό του ασχολείται πλέον με τον έλεγχο της 3Κ/2018.

-Οι ήδη υπηρετούντες, εφόσον έχουν όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα όσα έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, και, άρα, δεν «κοπούν» στη διαδικασία του ουσιαστικού ελέγχου, δεν θα απολυθούν ούτε για μία ημέρα και αμέσως μετά τη λήξη των συμβάσεών ορισμένου χρόνου (οκτάμηνα) θα μονιμοποιηθούν.

*Να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι προσλήφθηκαν λιγότεροι από τους μισούς (3.500) σε σχέση με το συνολικό αριθμό (8.166) των προσωρινά επιτυχόντων οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους:

-Πρώτον, ότι πολλοί από τους επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων δεν παρουσιάστηκαν στους δήμους αναμένοντας τα οριστικά αποτελέσματα.

-Παρουσιάστηκαν αλλά δεν προσελήφθησαν, καθώς δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα (τίτλοι σπουδών, άδειες άσκησης επαγγέλματος κλπ).
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();