πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Κινητικότητα: Ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα του νέου κύκλου

Αλλαγές στα χρονικά δεδομένα που διέπουν την τρέχουσα φάση του νέου συστήματος μετατάξεων φέρνει η παράταση υποβολής αιτημάτων από πλευράς δημοσίων υπηρεσιών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, παρατάθηκαν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου τα περιθώρια των δημοσίων φορέων για να καταθέσουν τα αιτήματά τους, ημερομηνία με βάση την οποία μπορούν να προβλεφθούν και οι περαιτέρω προθεσμίες.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με χρονικά στάδια που περιλαμβάνονται στο νόμο για την κινητικότητα:

  • απαιτείται περίπου ένας μήνας για την εξέταση των αιτημάτων των δημοσίων υπηρεσιών και την έγκρισή τους από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή. Επομένως, υπολογίζεται ότι οι διαθέσιμες θέσεις μετατάξεων και αποσπάσεων θα είναι αναρτημένες στην ψηφιακή πλατφόρμα μεταξύ 10 και 20 Οκτωβρίου.
  • προβλέπεται για τους υπαλλήλους περιθώριο περίπου 15 ημερών για την υποβολή των αιτημάτων τους. Άρα οι υποψήφιοι προς μετάταξη ή απόσπαση θα μπορούν να καταθέσουν τον φάκελό τους μεταξύ 10-25 Οκτωβρίου, ημερομηνία που θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης των διαθέσιμων θέσεων.
  • στον επόμενο 1,5 μήνα ο νόμος προβλέπει την εξέταση και έγκριση των αιτημάτων των υπαλλήλων. Άρα οι υπάλληλοι που τελικά θα αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον μέσω του συγκεκριμένου κύκλου κινητικότητας, θα το γνωρίζουν -εκτός απροόπτου– εντός Δεκεμβρίου.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();