πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Στήριξη του Δ. Τρικκαίων σε συμβασιούχες βρεφονηπιακών σταθμών

Υιοθετήθηκε το αίτημα και προωθείται σε υπουργείο και ΚΕΔΕ 

Την ομόφωνη απόφαση να στηρίξουν τις συμβασιούχους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, το Σώμα αποστέλλει αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται η μοριοδότηση των εργαζομένων, εν όψει της προκήρυξης που φέρεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι εργαζόμενες κατέθεσαν αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου 2018, ζητώντας:
– να μοριοδοτηθεί όλη η εργασιακή εμπειρία και η ειδική στους ΟΤΑ για τον κάθε εργαζόμενο
– να τεθεί ως βασικό κριτήριο η εντοπιότητα.

Σημείωσαν ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτή η εμπειρία φτάνει τα 16 χρόνια, και ανέφεραν ότι «Η φερόμενη προκήρυξη 3Κ/2018 που ετοιμάζει η Κυβέρνηση δεν διασφαλίζει τις θέσεις μας, παρόλο που καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Στη συζήτηση που ακολούθησε, αναλύθηκαν θέματα που σχετίζονται με τον τρόπο παρέμβασης του Δήμου Τρικκαίων, τόσο προς το Υπουργείο, όσο και προς την ΚΕΔΕ, προκειμένου να ευρεθεί ο καταλληλότερος και καλύτερος τρόπος για διασφάλιση της μονιμοποίησης των εργαζομένων.

Από το γραφείο Τύπου

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();