πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Η πολυάσχολη εβδομάδα της Vodafone: από απολύσεις μέχρι προσπάθεια κατάργησης του 8ωρου

Πολυάσχολη η προηγούμενη εβδομάδα για την Vodafone: Πέντε συνολικά απολύσεις στα τεχνικά τμήματα (TSR Πετράλωνα και 1Α Μεταμόρφωση Cyta) με την γνωστή καραμέλα των χαμηλών στατιστικών.
 Χειροτέρευση των όρων εργασίας των εργαζόμενων στα τηλεφωνικά κέντρα της Cyta στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και τεχνικής υποστήριξης μηδενίζοντας το χρόνο αναμονής ανάμεσα στις κλήσεις και μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται μετά την κλήση ο εργαζόμενος για να κάνει μια σειρά από ενέργειες. Καταστρατήγηση του 8ωρου! Σε μία σειρά από τμήματα στην Vodafone όπου δεν έχουν προκαθορισμένο διάλειμμα, αλλάζει τις συμβάσεις τους από 8ωρο σε 9ωρο με μια ώρα διάλειμμα. Η αποθρασυμένη εργοδοσία της Vodafone αποσυνδέει το διάλειμμα από τον εργάσιμο χρόνο, επεκτείνοντάς τον κατά μία επιπλέον ώρα. Η επέκταση του εργάσιμου χρόνου αποτελεί έναν ακόμα τρόπο προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία του ομίλου. Δεν τους φτάνουν οι απλήρωτες υπερωρίες, τα ατελείωτα standby, η δουλειά τα Σάββατα και Κυριακές, η δουλειά που συνεχίζεται και στο σπίτι, θέλουν να βάλουν ους εργαζομένους να νομιμοποιήσουν την κατάργηση του 8ώρου!

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();