πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Το 2019 οι 3.000 προσλήψεις -Τα τρία βήματα

Στα τέλη του 2019 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρόσληψη 3.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου, στις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Αυτό ανέφεραν σήμερα στους εν ενεργεία εργαζομένους του προγράμματος, τρεις υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί τους.

Ειδικότερα εκπρόσωποι των εργαζομένων, συναντήθηκαν με τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Χαρίτση, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θ. Φωτίου, προκειμένου να συζητήσουν τη λύση για τη μετατροπή το τρέχον εργασιακό καθεστώς 3.000 εργαζομένων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη υπάρχει και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. 
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις υπουργοί δεσμεύτηκαν για τη χρηματοδότηση του προγράμματος για όλο το 2019 καθώς και την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη 3.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου εντός του επόμενου χρόνου για την στελέχωση των θέσεων του προγράμματος.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που παρέχουν τις υπηρεσίες τους έως και 15 χρόνια, ναι μεν θα ακολουθηθεί το 
«μοντέλο της 3Κ», αλλά εξετάζεται να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις ώστε να προσληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο εργαζόμενοι από τους υπάρχοντες στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις αναφορές των υπουργών, η διαδικασία θα γίνει σε τρία «βήματα»:

Α) Εντός του Οκτωβρίου 2018 θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προσβλέπει την πρόσληψη 3.000 εργαζομένων αορίστου χρόνου.
Β) Τον Νοέμβριο ή στις αρχές Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει Κοινή Υπουργική Απόφαση (Χαρίτση, Ξενογιαννακοπούλου, Φωτίου) που θα καθορίζει τα κριτήρια για τις προσλήψεις και τις ειδικές ρυθμίσεις που θα υπάρξουν ώστε να μοριοδοτηθεί το υπάρχον προσωπικό. «Οι ρυθμίσεις θα γίνουν σε συνεργασία και με διάλογο με τους εργαζομένους», σημείωναν κυβερνητικές πηγές.
Γ) Στις αρχές του 2019 θα εκδοθεί η σχετική προκήρυξη για τη διενέργεια του διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ και τέλος του 2019 θα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα και θα γίνουν οι προσλήψεις των 3.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί ανέφεραν ότι θα επιδιώξουν να «μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εν ενεργεία εργαζόμενοι του προγράμματος».
Ωστόσο από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι μετά την συνάντηση σημείωναν ότι δεν έλαβαν καμία δέσμευση από τους υπουργούς για ειδικό καθεστώς μοριοδότησης όσων δουλεύουν ήδη στο πρόγραμμα.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();