πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

«Ανόητοι», «καφενόβιοι» και «εκβιαστές» οι εργαζόμενοι κατά τον πρ. αντιδήμαρχο Καλλιθέας

Διακοπή της δίκης των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας – Νέα ημερομηνία 26 Οκτώβρη και ώρα 9 π.μ., στο κτήριο 13 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων

Πάνω από 250 εργαζόμενοι του Δήμου Καλλιθέας και αλληλέγγυα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρωτοβάθμιων Σωματείων έδωσαν χθες Τρίτη 23 Οκτώβρη 2018 δυναμικό «παρών» στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου εκδικαζόταν η μήνυση του πρ. αντιδημάρχου Χρ. Σοφιανίδη κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας.
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Χρ. Σοφιανίδης, ως τότε αντιδήμαρχος μήνυσε σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, γιατί τα μέλη του υλοποιώντας απόφαση του Συλλόγου ανήρτησαν πανό τον Νοέμβριο του 2014 στην είσοδο του δημαρχείου, για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Την απαίτηση του τότε αντιδημάρχου να κατέβει το πανό, γιατί προσβάλει την αισθητική του δημαρχείου και τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε «τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αργόσχολοι, χαραμοφάηδες, λουφαδόροι, κομματόσκυλα» κατά των εργαζομένων, ακολούθησε η μήνυση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που έχοντας κάθε δικαίωμα προχώρησαν στην έκδοση ανακοίνωσης καταγγελίας κατά του Χρ. Σοφιανίδη για την παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης που επιχείρησε, καθώς και για την αντιδημοκρατική και προσβλητική συμπεριφορά του.
Στη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης, όπου τελικά διακόπηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 26 Οκτώβρη 2018, οι εργαζόμενοι έγιναν μάρτυρες για ακόμη μία φορά του αντεργατικού και αντιδημοκρατικού παραληρήματος του πρ. αντιδημάρχου.
Χαρακτήρισε «ανόητους» τους εργαζόμενους στην αποκομιδή απορριμμάτων, γιατί τον ενοχλούν και τον ξυπνάνε όταν παίρνουν τα σκουπίδια του στις 6:00 το πρωί και «καφενόβιους» γιατί ο δήμος -ενώ τους πληρώνει διπλά μεροκάματα- αυτοί την «βγάζουν» όλη την μέρα στα καφενεία. Επίσης υποστήριξε στην κατάθεση του πως ο Σύλλογος Εργαζομένων λειτουργεί εκβιαστικά στην δημοτική Αρχή και κρατά τον δήμο σε ομηρία.
Ύστερα από αυτή την κατάθεση που φανέρωσε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την ιδεολογική και πολιτική του αντίληψη για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα, ο Δήμαρχος Καλλιθέας και όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουν να πάρουν θέση και να αποστασιοποιηθούν από τέτοια επικίνδυνα ιδεολογήματα.
Ο πρ. αντιδήμαρχος και οι όμοιοι του πρέπει να καταλάβουν ότι όσες μηνύσεις και να κάνουν δεν φοβίζουν και δεν τρομοκρατούν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα. Αντίθετα τους συσπειρώνει και τους δυναμώνει.
Αν χθες στα δικαστήρια ήταν 250 εργαζόμενοι, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στις 9:00 το πρωί, στην αίθουσα 13 του αμφιθεάτρου των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων θα είναι αρκετές εκατοντάδες περισσότεροι για να δώσουν την απάντηση που πρέπει.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();