πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Πάτρα: Απίστευτο! Στην πεζή σάρωση κωφάλαλος εργαζόμενος με απόφαση του ΑΣΕΠ (AUDIO)

Απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στον Τομέα Καθαριότητας και στο Δήμο Πατρέων κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Χειριστών Δήμου Πατρέων και μέλος του Δ.ΣΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλης Παπανδριανός.

Το μεγαλύτερο από όλα είναι ότι με απόφαση του ΑΣΕΠ, διόρισαν ως μόνιμο υπάλληλο άτομο κωφάλαλο, με την αρμοδιότητα πεζού εργάτη σάρωσης!

Οπως τόνισε μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα ο κ. Παπανδριανός τόνισε μάλιστα, ότι βάσει του νόμου, ο άνθρωπος αυτός πρέπει να μείνει στη θέση για 8 χρόνια μέχρι να μπορεί να γίνει μετάταξή του σε άλλη θέση.

Οπως είπε ο κ. Παπανδριανός, κανείς δεν είναι αντίθετος με το διορισμό ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά αυτοί θα πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις που να ΜΗΝ κινδυνεύει η υγεία και η σωματική τους ακεραιότητα.

Η αλλαγή θέσης του μπορεί να γίνει με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, και για την περίπτωση της Πάτρας αυτό εξετάζεται. Ομως υπάρχουν άλλοι Δήμοι οι οποίοι δεν επιδεικνύουν την ίδια ευαισθησία.

Ο κ. Παπανδριανός τόνισε επίσης, ότι από τύχη και στον Δήμο της Πάτρας δεν έχουμε θρηνήσει θύματα στον Τομέα Καθαριότητας, αν και έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα, καθώς τοποθετούνται άνθρωποι χωρίς να έχουν προηγουμένως εκπαιδευτεί.

Εργαζόμενοι που έχουν επιφορτιστεί να μαζεύουν τα μολυσματικά απορρίμματα έχουν «χτυπηθεί» αρκετές φορές από μολυσμένα απορρίμματα.

Ολα αυτά έρχονται στο φως με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τα δύο δυστυχήματα εργαζομένων στην Καθαριότητα στα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο δύο άτομα, ο ένας μάλιστα κωφάλαλος στον τομέα πεζής σάρωσης, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Β. ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΥ

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();