πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Σε πλήρη ανάπτυξη η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών

Αγώνας δρόμου υπουργείου και Δήμων βρίσκεται σε εξέλιξη να προλάβουν προϋπολογισμούς και διαγωνισμούς για την αναβάθμιση και κυρίως την ασφάλεια των παιδικών χαρών που σύμφωνα με εκτιμήσεις του Τμήματος Ανάπτυξης Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών υπερβαίνουν συνολικά το ηλιγκιώδες νούμερο των 9.400 σε όλη την επικράτεια. 

Από το σύνολο των 325 δήμων υπέβαλλαν σχετικά αιτήματα οι 318 ενώ υπάρχουν 38 ακόμη σε εκκρεμότητες. Αυτό και μόνο το νούμερο δείχνε σε τι κατάσταση βρίσκονταν οι παιδικές χαρές στην Ελλάδα και όσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. 

Μέχρι σήμερα έχουμε

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ 280
ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΥΠΕΣ 60.744.431,02
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ 258
ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΥΠΕΣ 56.208.234,51

Να σημειωθεί πως υπάρχει και ιδία συμμετοχή πόρων των δήμων που μέχρι τώρα αγγίζει τα 17.219.819,73 ευρώ και έχουν αναρτηθεί τα 13.632.708,04 ευρώ.

Συνομιλώντας με τον υπεύθυνο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Μαρίνο Ρουσσιά μας διαβεβαίωσε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκταμίευσης του συνόλου των 70 εκατ. Ευρώ που έχουν προβλεφθεί για τις Παιδικές Χαρές.

Σημαντικό επίσης να σημειώσουμε ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, έχουν δοθεί 1.037 Ειδικά Σήματα Πιστοποίησης με υψηλούς ρυθμός αύξησης καθώς οι ανανεώσεις εγκρίνονται τάχιστα.
Η Επιτροπή Ελέγχου μόνο σε περιπτώσεις που οι βασικές προδιαγραφές λειτουργίας παραβιάζονται και τίθεται ζήτημα κινδύνου η ασφάλειας των πολιτών, διακόπτει την παροχή του ειδικού σήματος.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();