πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Ο τυφώνας ΥΠΕΡΤΑΜΕΊΟ σάρωσε τους δήμους της χώρας

Το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης κόστισε πολύ ακριβά αφού τα φιλέτα της ελληνικής επικράτειας είναι ενέχυρο στους δανειστές για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Πέρα από τους αρχαιολογικούς χώρους, βρέθηκαν στο στόχαστρο πλατείες, σχολεία ακόμα και πάρκινγκ!!!
Η μεταβίβαση ακινήτων από όλη την επικράτεια στο Υπερταμείο, αγγίζει εμβαδό 511.357.451 τ.μ. από τα οποία δομημένα είναι τα 22.601 τ.μ.

Με βάση το ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-2018 μέσα σε 84 σελίδας καταγράφονται οι 10.119 δωδεκαψήφιοι κωδικοί ΚΑΕΚ για  κάθε ακίνητο που κοστολογούνται συνολικά  κοντά στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το Υπερταμείο δεσμεύεται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) πως κάθε φορά που δεν καταβάλλεται το οφειλόμενο ποσό, θα βαρύνει την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας(ΕΕΣΠ).
Μέσα στον κυκεώνα αυτό υπάρχουν περιπτώσεις ‘’αγνώστου ιδιοκτησίας’’ ακίνητα που είτε δηλώθηκαν ως δημόσια είτε έχουν ελλιπή στοιχεία στο Κτηματολόγιο.
Σε επικοινωνία με ανώτερο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ, μας ξεκαθάρισε πως γίνεται επανέλεγχος της λίστας για να εξαιρεθούν όσες περιπτώσεις αποτελούν βασικά εργαλεία λειτουργίας των δήμων και όσα προσφέρουν κοινοφελή έργο.
Η κατανομή ανά περιφέρεια δείχνει τη μερίδα του λέοντος σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία και ακολουθούν Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλία.
Από τους 51 νομούς της χώρας επιβίωσαν μόνο τρεις, Βοιωτίας, Σάμου και Φθιώτιδας.
Να σημειωθεί πως στην εκλογική περιφέρεια του κ . Ευκλείδη Τσακαλώτου, την Πρέβεζα την πρόσεξε ιδιαίτερα με μόλις 15 ακίνητα προς δέσμευση.
Στο δήμο Καισαριανής έχουν δεσμευτεί 28 ακίνητα ανάμεσά τους το γήπεδο της ΝΗΑΡ-ΗΣΤ, το πάρκο του Αι-Γιάννη, το 2ο Δημοτικό σχολείο ακόμα και οι Παιδικές Χαρές (Αμασείας, 2ας Μαίου)
Άλλο παράδειγμα είναι ο δήμος Αμαρουσίου με 163 ακίνητα μεταξύ αυτών Ο Χώρος Εγκατάστασης Υποστήριξης(ΧΕΥ) στη Λ.Κύμης, στην Λ.Κηφισίας, το Δάσος Μινακόπουλου, δυο μεγάλες εκτάσεις στο δάσος Συγγρού με την μια να έχει πρόσωπο με τη κεντρική αρτηρία, το Πάρκο Ελευθερίας στην Αγ.Φιλοθέη, τα δύο μεγάλα πάρκινγκ του ΟΑΚΑ(Κύμης και Σπύρου Λούη) καθώς και ολόκληρος ο αθλητικός χώρος και ο παιδικός σταθμός του Πολύδροσου.
Η χείρα του Υπερταμείου έφτασε και σε 7 ακίνητα με ιαματικές πηγές σε Κύθνο, Αιδηψό, Υπάτη, Πλατύστομο, και μεγάλο μέρος στην Φθιώτιδα(Λουτρόπολη, Καμένα Βούρλα, Θερμοπύλες, Κονιαβίτη).
Μεταξύ των ακινήτων – «φιλέτων» που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, στα Χανιά, είναι όλα τα Νεώρια (7+3) στο παλιό λιμάνι, το Παλιό Τελωνείο (θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»), το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, τους Ιταλικούς Στρατώνες (όπου στεγάζονταν το Πολεμικό Μουσείο Χανίων), το Φρούριο Φιρκάς και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, την Ανατολική και τη Δυτική Τάφρο, την πλατεία Δικαστηρίων, τον περιβάλλοντα χώρο του πρώην νομαρχιακού μεγάρου Χανίων, το (παλιό) Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (στην οδό Χάληδων), την Πύλη της Άμμου και την έκταση παραπλεύρως όπου σήμερα λειτουργεί δημοτικό πάρκινγκ, το Παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης (δίπλα στο ναό της Ευαγγελίστριας, στη Χαλέπα), το Εθνικό Στάδιο Χανίων, τις παλιές Δικαστικές Φυλακές Χανίων, το κτίριο της Εφορίας (στην οδό Τζανακάκη), το Παλιό Ψυγείο (ανατολικά της Δημοτικής Αγοράς), το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων (με τις γύρω αγροτικές – καλλιεργήσιμες εκτάσεις), την Παλιά Ηλεκτρική, το κτίριο που στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης(στην οδό Σφακιανάκη) και το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων!
Είναι γεγονός πως όλο το εγχείρημα έχει γίνει με προχειρότητα με αποτέλεσμα να προκαλέσει αρνητικό αντίκτυπο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();