πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Μαρούσι-καταγγελία: Χαριστική σύμβαση στον εργολάβο για έργα βιτρίνας

Τη χαριστική σύμβαση σε εταιρεία για έργα στην επιφάνεια του υπόγειου γκαράζ της πλατείας Ευτέρπης (ΗΣΑΠ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή την Πέμπτη 1-11-2018  ανακήρυξε την εταιρία ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε ως μειοδότη για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων στην επιφάνεια του υπόγειου γκαράζ της πλατείας Ευτέρπης (ΗΣΑΠ).
Είναι η ίδια εταιρία που κατασκευάζει το γκαράζ με αυτοχρηματοδότηση.
Δυστυχώς για το Μαρούσι επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας, που εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή.
Η εταιρία εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο διαγωνισμός έγινε δια προσκλήσεως  μόνο στην ίδια και σε καμία άλλη, έδωσε έκπτωση μόλις 2% επί του προϋπολογισμού της μελέτης, αφού δεν υπήρχε ανταγωνιστής.
Με δεδομένο ότι το ύψος του προϋπολογισμού του έργου είναι 393.000 και ότι συνήθως οι τρέχουσες εκπτώσεις κυμαίνονται από 50-60% ο δήμος θα ζημιωθεί τουλάχιστον κατά 200.000 ευρώ.
Αυτό επισημάνθηκε και από την επιτροπή διαγωνισμού που στο πρακτικό της στις 12-10-2018 έγραψε ότι «κρίνει ασυνήθιστα χαμηλή την προσφερθείσα έκπτωση που έδωσε ο μοναδικός προσκληθείς και συμμετέχων στο διαγωνισμό Οικονομικός Φορέας.»
Για μια ακόμα φορά οι Μαρουσιώτες θα πληρώσουν πανάκριβα τα έργα βιτρίνας της διοίκησης Πατούλη.
Μπροστά στις προεκλογικές της ανάγκες η παράταξη Πατούλη δεν διστάζει να σπαταλήσει 200.000 ευρώ που θα πάνε στην τσέπη του εργολάβου.
Δεν είναι η πρώτη  φορά που η Δημοτική Αρχή καταφεύγει στις απευθείας αναθέσεις χωρίς να υπάρχει επείγουσα κατάσταση ή φυσική καταστροφή.
Και αυτό, παρόλες τις μεγαλοστομίες, μόνο χρηστή διοίκηση δεν  είναι. 
Η παράταξη μας έχει προσβάλλει νομικά τις διαδικασίες του διαγωνισμού  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση , ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου, και αναμένουμε τη θετική γνωμοδότηση της.»
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();