πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Μη απόδοση Μ.Α.Π.: Κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, για τη μη απόδοση των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους, τις συνθήκες εργασίας και υγιεινής & ασφάλειας και τη μη πληρωμή νυχτερινών και εξαιρέσιμων από τον Μάιο στους εργαζόμενους της Καθαριότητας, αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Αποχή τις Κυριακές στην υπηρεσία Καθαριότητας. Αποχή που ξεκινάει από την Κυριακή 18 Νοεμβρίου.

β) Περιοδείες στα εργοτάξια από τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, με πρόταση προς τους εργαζομένους για αποχή 2 ημερών από την εργασία, την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Νοεμβρίου ή τη Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, με τους εργαζομένους να υπογράφουν στα παρουσιολόγια και να παραμένουν στον χώρο του εργοταξίου ζητώντας να τους δοθούν όλα τα Μ.Α.Π., προκειμένου να βγουν για δουλειά.

Η πρόταση για κινητοποιήσεις επανήλθε από την ΔΑΣ, η οποία επισημαίνει στην ανακοίνωσή της:

"Θυμίζουμε ότι την πρόταση για κινητοποιήσεις η ΔΑΣ την έθεσε πολλές φορές, με την πλειοψηφία του ΣΕΔΘ να αρνείται να την ψηφίσει. Τώρα, κάτω και από την πίεση πολλών συναδέλφων και την όξυνση των προβλημάτων, «Δύναμη Ενότητας»-ΑΔΗΚ-ΔΑΚΕ αναγκάστηκαν να την ψηφίσουν. Με βάση τη στάση που έχουν δείξει μέχρι τώρα, δεν ξέρουμε αν πραγματικά θα προσπαθήσουν να οργανωθούν οι κινητοποιήσεις και να φτάσουν ως το τέλος. Όπως και να έχει η οργάνωση και η πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων είναι στα χέρια όλων των συναδέλφων.

Χρειάζεται να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της διοίκησης Μπουτάρη που ακολουθεί πιστά την πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταπατώντας δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαία η στήριξη που δίνει η κυβέρνηση στη διοίκηση του δήμου. Η διοίκηση Μπουτάρη θεωρεί κόστος που πρέπει να μειώσει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, δείχνοντας αδιαφορία και για τα συχνά εργατικά ατυχήματα. Παρακρατεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μέρος του μισθού εργαζομένων. Εντατικοποιεί την εργασία σε όλες τις υπηρεσίες. Η εντατικοποίηση της εργασίας είναι παράγοντας της αύξησης των εργατικών ατυχημάτων και της φθοράς της υγείας των εργαζομένων. Απαξιώνει και διαλύει με σχέδιο υπηρεσίες του δήμου.

Για τις κινητοποιήσεις καλύπτονται από την απόφαση του ΣΕΔΘ -και πρέπει να συμμετέχουν- όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και σε ποιο σωματείο είναι μέλη. Όλοι στις κινητοποιήσεις.

- Να αποδοθούν άμεσα όλα τα Μ.Α.Π. στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται. Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

- Να πληρώσει άμεσα η διοίκηση Μπουτάρη ό,τι οφείλει στους εργαζόμενους.

- Επανακαθορισμός προγραμμάτων εργασίας (βάρδιες, Σάββατα-Κυριακές-αργίες) στην υπηρεσία καθαριότητας και σωστή διαχείριση του προσωπικού.

- Προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών, εργαλείων, ανταλλακτικών που χρειάζονται για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες.

Όλοι στην απεργία στις 14 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στις 10πμ στο άγαλμα Βενιζέλου."

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();