πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Εργατικό ατύχημα στο Δ. Περιστερίου, με θύμα εργάτη καθαριότητας

Αναίσθητος διακομίστηκε, την περασμένη εβδομάδα, με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο εργάτης καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου, όταν έπεσε από το σκαλοπάτι απορριμματοφόρου και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

«Φαίνεται πως δεν υπολογίζεται από τη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου η ανθρώπινη ζωή των συνάδελφων με 8μηνες συμβάσεις ΟΑΕΔ, παραβλέποντας ακόμα και το νόμο τούς αξιοποιεί ως εργάτες στα απορριμματοφόρα και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (αντιολισθητικά παπούτσια, αντιτετανικά εμβόλια κ.ά.) ή τους βγάζει να βάφουν νησίδες χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, εκτεθειμένοι στον κίνδυνο περνώντας τα αυτοκίνητα από δίπλα τους. Μάλλον δεν τους άγγιξε ο θάνατος του συναδέλφου σε νησίδα του Ασπρόπυργου ούτε οι 50 θάνατοι συναδέλφων και οι εκατοντάδες σακατεμένοι, που στο δήμο μας δεν έχουμε και λίγους», σημειώνουν οι εργαζόμενοι και καταγγέλλουν, πέραν τη δημοτική Αρχή Περιστερίου, και τις μνημονιακές κυβερνήσεις:
«Υπεύθυνες πρώτα απ’ όλα είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που σχεδιάζει και εφαρμόζει αντεργατικά μέτρα, που βλέπει ως κόστος την υγεία και ασφάλεια μας, ως κόστος την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών και θυσιάζει τις ζωές μας. Τα εργατικά “ατυχήματα” είναι εργοδοτικά εγκλήματα. Καμία ανοχή! Καμία αναμονή!», υπογραμμίζουν.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();