πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Yπάλληλοι ΙΔΑΧ κατά ΠΟΕ-ΟΤΑ: Bλέπει τους εργαζόμενους ως αριθμούς

Ένα κείμενο σκληρής κριτικής προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ ανάρτησαν στην σελίδα τους στο facebook οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ. Το κείμενο αφορά την περίοδο των διαθεσιμοτήτων και υπογράφεται από τον Θωμά Μωυσή. Αποτελούσε την ομιλία του στο Ωδείο Λάρισας την περίοδο εκείνη.
Αναφερόταν στην κινητοποιήσεις του κλάδου απέναντι στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και ασκούσε κριτική στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον τρόπο που επέλεξε να αντιδράσει «υποβιβάζοντας εξ αρχής της κινητοποιήσεις», σύμφωνα με τον κ. Μωυσή.

Μάλλον και η ΠΟΕ ΟΤΑ βλέπει τους εργαζομένους ως αριθμούς και ΟΧΙ ως οικογένειες δηλαδή κάτι αντίστοιχο μ’ αυτό που κάνει και η κυβέρνηση.
Η κατεύθυνση που μας δίνει λοιπόν η ΠΟΕ ΟΤΑ με (καταλήψεις – στάσεις εργασίας) έχει και τα αποτελέσματα της όπως να Υπολειτουργούνε οι Δήμοι και κάποιοι εκμμεταλευομενοι αυτή την κατάσταση ρίχνουν την ευθύνη στο Σύλλογο Εργαζομένων», είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Ολόκληρη η ανάρτηση παρακάτω:
ειχα υποσχεθει στον εαυτο μου οτι αυτος ο λόγος μου θα ανηκει στο παρελθον…ομως σημερα νοιωθω την αναγκη να τον δημοσιοποιήσω και να τον αφιερωσω στους καναπεδακηδες ξερολες …..η ομιλια μου λοιπον
στο καταμεστο δημοτικο ωδειο Λαρισας κατα τη διαρκεια της διαθεσιμότητας μας…………… Μωυσης Θωμας ΔΕ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-ΙΔΑΧ-21 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Συναδέλφισσες/φοι Παρακολουθώντας από πολύ κοντά όλο τον αγώνα που δίνουμε 4 εβδομάδες διαπιστώνω ότι :
Η ΠΟΕ ΟΤΑ Το Ανώτερο όργανο μας έχει ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ τη μορφή που θα έχουν οι Κινητοποιήσεις μας (καταλήψεις – στάσεις εργασίας) Απέναντι στη Διαθεσιμότητα –Απολύσεις.
Η Λέξη ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ακούστηκε ΠΟΤΕ όταν 3.000 εργαζόμενοι των Δήμων ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 11 Νοεμβρίου !!!
Η Λέξη ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ακούστηκε ΠΟΤΕ όταν 35 εργαζόμενοι στο Δήμο μας ΕΙΝΑΙ σε διαθεσιμότητα !!!
Η Λέξη ΑΠΕΡΓΙΑ που άκουγα συχνά τόσα χρονιά και γινότανε κυρίως για αυξήσεις μισθών και επιδοματων,τον Τελευταίο καιρό ΔΕΝ υπάρχει στο Λεξιλόγιο της ΠΟΕ ΟΤΑ !!!
Γιατί Άραγε ;;
Μάλλον και η ΠΟΕ ΟΤΑ βλέπει τους εργαζομένους ως αριθμούς και ΟΧΙ ως οικογένειες δηλαδή κάτι αντίστοιχο μ αυτό που κάνει και η κυβέρνηση.
Η κατεύθυνση που μας δίνει λοιπόν η ΠΟΕ ΟΤΑ με (καταλήψεις – στάσεις εργασίας) έχει και τα αποτελέσματα της όπως να Υπολειτουργούνε οι Δήμοι και κάποιοι εκμμεταλευομενοι αυτή την κατάσταση ρίχνουν την ευθύνη στο Σύλλογο Εργαζομένων.(σήμα ο Σύλλογος τηρεί τις αποφάσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ άρα το ποιος έχει την Ευθύνη είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ για το πώς φτάσαμε σ αυτή την κατάσταση.
Συνδικαλιστικές Τακτικές του τύπου… Πάμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε αλλά στο δρόμο θα σε βάλω Τρικλοποδιά Πρέπει να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝΕ
Περιμένουμε για άλλη μια φορά το Βάρος των Κινητοποιήσεων να το σηκώσουνε οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα ..μια και πάντα ήταν ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ Μας Όπλο…
Όμως οι εργαζόμενοι εκεί από τη μια πλευρά είναι μπερδεμένοι μια και η απόφαση στάση-κατάληψη τους ΔΕΝΕΙ αλλά και τους Λύνει τα χεριά…..και από την άλλη πλευρά ακούνε ότι έρχεται και για αυτούς όπως και για όλους η διαθεσιμότητα –απόλυση …..Πιστεύω πως ΟΛΟΙ όμως, Ελπίζουν σ ΕΝΑ μαγικό ραβδάκι….Μονό που με μαγικά ΔΕΝ λύνονται τα προβλήματα.
Δεν θα κρύψω την απογοήτευση μου όταν ένα βραδύ περιφρούρησης στο αμαξοστάσιο με σύσσωμο το ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ και ενισχυμένο και με άλλους εργαζομένους και παρά τις προσπάθειες του Προέδρου όπως και άλλων για να αποχωρήσουνε και να Συμμετέχουνε στον Αγώνα μας ΔΕΝ υπήρχε κανένα αποτέλεσμα ως τις 2 και 15 το πρωί !!! Μάλιστα εκείνο το βραδύ Θυμηθήκαν να εκφράσουνε τα παραπονά τους για κάποια χρήματα που δεν πήρανε πριν 2 χρονιά !!!!
Εγώ ξερώ πως ο Σύλλογος δεν έχει ταμείο για τη μισθοδοσία….. και ξερώ επίσης ότι ο εργοδότης είναι ο Δήμος Λάρισας….Όμως Τυχόν Εμπλοκή του Συλλόγου μας ως Διαμεσολαβητής Αυτής της Υπόθεσης Παρακαλώ εδώ μέσα να δοθεί μια ΛΥΣΗ σήμερα απέναντι σ αυτό το δίκαιο Δικαίωμα των εργαζομένων της Καθαριότητας.
Ξερώ ότι οι Αγώνες κερδίζονται όταν Διεκδικούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…. Κερδίζονται Όταν ΔΕΝ σκύβουμε το κεφάλι.
Κερδίζονται όταν ανακαλύψουμε και πειστούμε Πως Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Μας Είναι μια ΔΥΝΑΜΗ και ΟΛΟΙ Μαζί μια ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. 
Ποιος θα πρωτοκολλήσει ;;
Ποιος θα δώσει πιστοποιητικό ;;
Ποιος θα ψάξει το σχέδιο στα αρχεία της Πολεοδομίας ;
Ποιος θα φροντίσει τα παιδιά στους παιδικούς ;
Ποιος θα κλαδέψει τα δέντρα ;
Ποιος θα σκουπίσει το δρόμο ;
Συνάδερφοι, OΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ είμαστε μια ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ !!!!!
Που ΤΩΡΑ είναι η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ για ένα καλύτερο αύριο.
Έχουμε τη δύναμη να παρασύρουμε μαζί μας και άλλες κοινωνικές ομάδες και να κάνουμε την Ανατροπή της Καταστροφικής Δικομματικής Πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Ο ΑΓΩΝΑΣ είναι ένας και είναι ΤΑΞΙΚΟΣ και Ταξικός σημαίνει ότι ΟΛΟΙ όσοι είμαστε εδώ μέσα και όχι μόνο είμαστε στην ίδια Τάξη ….Μεροκαματιαρήδες Μισθοσυντήρητοι που αντιμετωπίζουμε τα ιδια προβλήματα. 

Που ΤΩΡΑ είναι η κατάλληλη στιγμή οι Απέναντι μας να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ.

Εγώ Πείστηκα πως ΕΝΩΜΕΝΟΙ, τη Δύναμη την έχουμε και μας ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ…..
Ξέρουν όμως οι Απέναντι μας και την Αδυναμία μας…..
Το αντίθετο του Ενωμένοι είναι Το ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΙ κάτι που ΕΙΜΑΙ σίγουρος ΔΕΝ ταιριάζει σ ΕΜΑΣ….γιατί αν προβληματιστεί ο καθένας μας και ψαχτεί εσωτερικά θα δει ότι Απλά ΔΕΝ είμαστε ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.

Και αναρωτιέμαι Ποτέ θα συντονιστούμε σε ένα κοινό αγώνα ;;
Όταν θα πηγαίνουμε στα ΑΤΜ και θα μας γραφεί το Υπόλοιπο του Λογαριασμού σας είναι ΜΗΔΕΝ !!!
37 – εργαζόμενοι συνάδερφοι μας που ήδη από τις 11 Νοεμβρίου είναι σε Διαθεσιμότητα –Απόλυση θα το δούμε αυτό το νούμερο στις 10 Δεκεμβρίου …
ΟΛΟΙ οι Υπόλοιποι εργαζόμενοι τι κάνετε για τους 37 Συναδέλφους για τις 37 Οικογένειες τους ;
Μ όσους συνομιλώ πρόσωπο με πρόσωπο μου λένε…εσυ μην ανησυχείς μετά από εσένα έρχεται και η σειρά μας … 
ΑΦΟΥ έρχεται η Σειρά σας τι ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ;;;
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ & ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΡΑ για να λέμε και στα Παιδιά μας πως ΔΕΝ πέσαμε ΑΜΑΧΗΤΟΙ να τους Λέμε πως ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Είμαστε Υπερήφανοι και ΔΕΝ θα ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
Η εργασία είναι Δικαίωμα του Πολίτη ΔΕΝ είναι Ζητιανιά.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();