πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

“Όχι” Δημάρχου σε δικαιωμένους δημοτικούς υπαλλήλους για 13ο και 14ο μισθό

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αιγάλεω, μετά την απόφαση του Δημάρχου, Δημήτρη Μπίρμπα, να ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης δικαίωσης εργαζομένων για κομμένους 13ο και 14ο μισθό λόγω Μνημονίων. 

Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, κινητοποιήσεις με αίτημα την αποδοχή της δικαστικής απόφασης και την ανάκληση των ένδικων μέσων:
  • Επιστολή Διαμαρτυρίας των Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω στον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Μαζική παρέμβαση των εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αίτημα την ανάκληση της έφεσης που άσκησε η Διοίκηση.
  • Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 30, 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2019 παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του Συλλόγου (και όποιοι εργαζομένων επιθυμούν) στο Δημαρχείο από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι (ηχητικά-πανό).
  • Συγκέντρωση με το προσωπικό της Καθαριότητας για κλείσιμο του γκαράζ του Δήμου.
  • Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 4, 5, 6, 7 Φεβρουαρίου 2019, στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 9:00 το πρωί. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:00 στο Δημαρχείο. Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις 9:00 το πρωί της ίδιας ημέρας. Κάθε ημέρα η Γενική Συνέλευση θα αποφασίζει τις δράσεις του Συλλόγου.
  • Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2018 24ωρη απεργία. Μαζική παρουσία, μεταφορά με πούλμαν όλων των εργαζομένων του Δήμου στην εκδίκαση της δίκης τόσο του Φεβρουαρίου (ΙΔΑΧ) όσο και του Απριλίου (μονίμων).
“Τη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι των Δήμων της Δυτικής Αθήνας που δικαιώθηκαν πληρώνονται το «Δώρο», όταν ακόμη και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής με απόφαση της Ρένας Δούρου πληρώνονται τον 13ο και 14ο μισθό, ο Δήμαρχος Αιγάλεω υιοθέτησε το ρόλο του υπερασπιστή των Μνημονιακών πολιτικών παραπέμποντας τους εργαζόμενους στα δικαστήρια. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω ελπίζει πως τα ανώτερα δικαστήρια θα «διορθώσουν το λάθος» και θα καταδικάσουν τους εργαζόμενους”, τονίζει στην ανακοίνωσή του – “κατηγορώ” o Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω, καλώντας ταυτόχρονα τον Δήμαρχο να αλλάξει την απόφασή του και να στηρίξει τους εργαζομένους του.

https://www.epoli.gr/dimarxoy-dikaiwmenoys-dimotikoys-ypalliloys-a-103695.html

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();