πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Κατάργηση των «δώρων» στις ΔΕΚΟ ζητά η τρόικα

Οι μισθοί, τα επιδόματα, αλλά και το πλεονάζον προσωπικό στις ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις έχουν μπει στο μικροσκόπιο των δανειστών. Οι μεγάλες ανατροπές με εντολή από το υπερταμείο ξεκινούν από τα ΕΛΤΑ

Της Σίσσυς Σταυροπιερράκου

Τον δρόμο για τεκτονικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ ανοίγει η πίεση των δανειστών για κατάργηση των κουρεμένων ήδη «δώρων» που λαμβάνουν υπό τη μορφή επιδομάτων οι εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περαιτέρω μείωση μισθών, απολύσεις και εφαρμογή προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου. Στο «μικροσκόπιο» των πιστωτών της χώρας έχουν μπει, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, τα μειωμένα δώρα που εξακολουθούν να παίρνουν οι εργαζόμενοι στις εισηγμένες ζημιογόνες ΔΕΚΟ, το σύνολο των επιδομάτων που περιλαμβάνονται στον μισθό, αλλά και ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται στις επιχειρήσεις, ο οποίος κρίνεται εξαιρετικά υψηλός. 
Σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ αλλά και στα ΕΛΤΑ, όπου εμμέσως ισχύει καθεστώς εισηγμένης, παρά τις περικοπές που έχουν γίνει παίρνουν βάσει του εισοδήματός τους «δώρο» Χριστουγέννων 500 ευρώ, «δώρο» Πάσχα 250 και επίδομα αδείας άλλα 250 ευρώ. 
Στη ΔΕΗ χορηγείται σε όσους έχουν ετήσιες απολαβές έως 36.000 ευρώ μεικτά και στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ σε όσους αμείβονται με έως 2.000 ευρώ μεικτά τον μήνα. Παράλληλα, εξετάζονται τα επιδόματα που ενσωματώνονται στους μισθούς για το σύνολο των εταιρειών που έχουν ενταχθεί στο υπερταμείο.

Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();