πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Σ.Υ.Π.Α.: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


Αθήνα 4- 1 -2019
Αρ. Πρωτ.: 5

1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
 Με καθυστέρηση δύο χρόνων έφτασαν στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης (ΕΕΑ) οι πρώτες Εκθέσεις Αξιολόγησης έτους 2016, που θεωρητικά ήταν καλές, Εκθέσεις, που στην πλειοψηφία τους έγιναν από Προϊσταμένους και Δ/ντές, παρά την προκηρυγμένη αποχή και την μη συμπλήρωσή τους από την πλειοψηφία των αξιολογούμενων.

Η πρώτη «παρτίδα» που έφτασε στην Επιτροπή ήταν 100 Εκθέσεις, αριθμός ικανός για να επιβεβαιωθούν εκτιμήσεις και συμπεράσματα για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της αξιολόγησης και την εικονική πραγματικότητα της αντικειμενικότητας, που δήθεν προωθείται με αυτή καθώς και την κενή περιεχομένου εξέταση από την ΕΕΑ.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου η συμμετοχή τόσο των αιρετών (των Υ.Σ.), που συμμετέχουν όσο και ο εκπρόσωπος του Σωματείου (για τους συναδέλφους, που ζητούν τη συμμετοχή του Σωματείου), οι οποίοι βέβαια δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, πρέπει να καταθέτουν την άρνηση νομιμοποίησης της όλης διαδικασίας, καταθέτοντας σχετική δήλωση, πρέπει να αποτελούν «το μάτι και το αυτί» των συναδέλφων και ιδιαίτερα όσων απείχαν από την αξιολόγηση, υλοποιώντας την προκηρυγμένη από τα συνδικαλιστικά όργανα αποχή. Απόφαση που υλοποιήθηκε μόνο από τον ένα εκ των δύο αιρετών (την πρόεδρο του Συλλόγου) και από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου.
Από την όλη διαδικασία αξίζει να αναφερθούμε στα εξής:
  1. Τα 3 μέλη της ΕΕΑ, που έχουν δικαίωμα ψήφου, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την ουσία και το περιεχόμενο των Εκθέσεων, αν και είναι αυτοί που τα υπερασπίζονται. Ούτε καν διάβαζαν τι είχε γραφτεί στην κάθε Έκθεση, ούτε καν την στοιχειοθέτηση της αιτιολογίας (τα απαιτούμενα από τον 4369/2016, αν και εμφανίζουν την αξιολόγηση ως αντικειμενική κρίση κλπ). Σε χρόνο ρεκόρ ολοκλήρωσαν τη διαδικασία, διαμαρτυρόμενοι μάλιστα για την καθυστέρηση που τους προκαλούσαμε, προσπαθώντας να δούμε όλες τις Εκθέσεις.
  2. Σε όλες σχεδόν τις Εκθέσεις θαυμάσαμε την ακρίβεια της βαθμολογίας, που είχαν βάλει όλοι οι αξιολογητές: 95,37- 92,17 -86,87 – 99, 44 – 93, 33 – 91, 13 – 89,57 – 94,93 – 90,03 !!!
Φοβερή μεζούρα είχαν στο μέτρημα των γνώσεων, των υπηρεσιακών σχέσεων, των διοικητικών ικανοτήτων, της αποτελεσματικότητας!!!!!
  1. Ανάμεσα στις 100 Εκθέσεις που «εξετάστηκαν» μία μόνο Έκθεση είχε σε όλα τα κριτήρια 100!!!
Η Έκθεση μιας υπαλλήλου, που οι «φίλοι» της, οι με ανάθεση αναπληρωτές προϊσταμένη και Δ/ντής, της ετοίμασαν και με αυτό τον τρόπο και με τις ευλογίες βέβαια της Περιφερειακής Αρχής ως δώρο τη θέση του ενός, άμα τη συνταξιοδότησή του…….
Τέτοια αντικειμενικότητα!!!, που εξοργίζει τους συναδέλφους, που ξέρουν και ζουν εδώ και χρόνια την καθημερινότητα των υπηρεσιών.
  1. Ανάμεσα στις 100 Εκθέσεις που «εξετάστηκαν» ήταν και αυτή της Προέδρου του Συλλόγου, που συμπληρώθηκε και αυτή από τους αξιολογητές της παρά την αποχή της, και βαθμολογήθηκε εκτός των άλλων στο κριτήριο «Διοικητικές ικανότητες» με 85!!! Με λίγα λόγια κατά την άποψή τους όχι Σύλλογο δεν μπορεί να διοικήσει, αλλά ούτε κοτέτσι!!! Μόνο, που δυστυχώς για αυτούς την άποψή τους την ενστερνίζονται αυτοί με ολίγους ακόμα…
Βέβαια ο κάθε συνάδελφος μπορεί να βγάλει και τα δικά του, ιδιαίτερα συμπεράσματα… Σίγουρα όμως επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις μας και η επιχειρηματολογία μας στις ανακοινώσεις Συλλόγου και Ομοσπονδίας ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση, όπου μεταξύ άλλων σημειώναμε:
«…Κι ας θυμηθούμε ακόμα και με την εφαρμογή των παλιότερων νόμων της αξιολόγησης βλέπαμε προϊσταμένους να βαθμολογούν συναδέλφους με χαμηλούς βαθμούς, επειδή είχαν «διαφορετική» άποψη σε διαφορετικά ζητήματα… Πάντοτε είχαμε χαμηλούς βαθμούς…, η διαφορά ήταν ότι η αξιολόγηση δεν συνδεόταν με την στοχοθεσία, δεν συνδεόταν με την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, καθώς και ότι η πολιτική των απολύσεων για ένα μικρό, επιτελικό κράτος δεν ήταν στη πρώτη γραμμή…
Δεν είναι εξάλλου καθόλου τυχαία, ούτε η μεγάλη αύξηση των επιδομάτων των θέσεων ευθύνης, ούτε η ταχύτερη βαθμολογική εξέλιξη που δόθηκε στους απόφοιτους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης με το τελευταίο μισθολόγιο. Προετοιμάζουν τους «γενίτσαρους» των δημοσίων υπαλλήλων.
Κι ας σκεφτούμε πόσο αντικειμενικά μπορεί να αξιολογήσει ένας προϊστάμενος, όταν ξέρει ότι η βαθμολόγηση αυτή μπορεί να δώσει στον υπάλληλο προβάδισμα στην επόμενη κρίση προϊσταμένων;…
Με το «βούρδουλα» και τη βία της αξιολόγησης, συνολικά με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, το λαϊκό κίνημα και ταυτόχρονα ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Θέλουν να προχωρήσουν την αξιολόγηση γιατί θέλουν να έχουν ένα  χειραγωγημένο υπαλληλικό προσωπικό που θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις.Αυτό εξάλλου αποτελεί την κοινή γραμμή και αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης.»
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
https://syllogospatt.wordpress.com/
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();