πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Και οι εργαζόμενοι στους Δήμους στη Στάση Εργασίας στο Δημόσιο για τα ΒΑΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Παναττική Στάση Εργασίας, που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, με βασικό θέμα τα Β.Α.Ε.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στις 12:00, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7). Σημειώνεται πως η απόφαση για την Παναττική Στάση Εργασίας ελήφθη μετά από σύσκεψη των Ομοσπονδιών-Μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οι διεκδικήσεις σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, τώρα, για την απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο. 
  • Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
  • Επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
  • Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και επέκταση του θεσμού των Β.Α.Ε. στους εργαζόμενους του Δημοσίου.
  • Πλήρης κάλυψη των εργασιακών χώρων του Ελληνικού Δημοσίου με τους απαραίτητους Ιατρούς Εργασίας (Ι.Ε.) και Τεχνικούς Ασφαλείας (Τ.Α.), καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στο Δημόσιο Τομέα. Νομοθετική αναγνώριση του Εργατικού Ατυχήματος και της Επαγγελματικής Ασθένειας.
  • Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για τον μη συμψηφισμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με την προσωπική διαφορά του Ν.4354/2015.
  • Μη περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στις θεσμοθετημένες ημέρες αναρρωτικής άδειας των εργαζομένων που το δικαιούνται.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();