πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη κινητοποίησης εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στήριξη κινητοποίησης εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σχετικές ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω που προβαίνουν, σε διαρκείς κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα, 4 έως και την Παρασκευή, 8 Φλεβάρη 2019, ημέρα εκδίκασης της έφεσης που άσκησε ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, κατά των εργαζομένων για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού τονίζει ιδιαίτερα  τα εξής:

Έξι (6) χρόνια μετά την κατάργηση του 13ου και 14ου Μισθού στους εργαζόμενουςτης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου γενικότερα, το αίτημα επαναφοράς τους είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά και διεκδικεί την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού με Νομοθετική Ρύθμιση που θα δίνει τέλος στις ατέρμονες δικαστικές διεκδικήσεις με κερδισμένα τα δικηγορικά γραφεία και θα αποκαθιστά μία από τις πιο άδικες και όπως αποδεικνύεται αντισυνταγματικές «Μνημονιακές» διατάξεις.
Η συντριπτική πλειονότητα όσων εργαζομένων στο Δημόσιο  προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για την ολοκληρωτική κατάργηση δώρων και επιδομάτων δικαιώθηκαν, αφού κρίθηκε αντισυνταγματική η κατάργησή τους.
Οι περισσότεροι εκ των Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά τις πρωτόδικες αποφάσεις που κέρδισαν οι εργαζόμενοι, αρνήθηκαν να σύρουν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους αντιδικώντας μαζί τους και ήρθαν σε συμφωνία καταβολής όχι μόνο των αναδρομικών ποσών αλλά και της από εδώ και στο εξής  καταβολής τους.
Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ η Ολομέλεια του, που θα συνεδριάσει για το ίδιο θέμα την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019, αναμένεται να δικαιώσει τους εργαζόμενους.
Μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος και ενόψει της έκδοσης της απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι ακατανόητη η «σπουδή» ελαχίστων Αιρετών όπως του Δημάρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα, που επιλέγουν να αντιδικούν και να σέρνουν στα Δικαστήρια τους εργαζόμενους αντί να σταθούν δίπλα τους για την ανατροπή των Μνημονιακών πολιτικών.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων για ανάκληση των ένδικων μέσων, δικαίωμα που δίνει πλέον μετά το καλοκαίρι του 2017 το ισχύον Νομοθετικό πλαίσιο.
Καλεί τον Δήμαρχο Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα, να φανεί συνεπής στην πολιτική άποψη που εξέφραζε το 2013, όταν κατέβαινε στις πορείες δίπλα στους εργαζόμενους, διεκδικώντας την κατάργηση των Μνημονίων και όχι να αντιδικεί μαζί τους σήμερα στηρίζοντας με πάθος τα αντισυνταγματικά μέτρα των Μνημονίων!!!
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();