πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Δ.Σ. Δήμου Χαλανδρίου: Ομόφωνη καταγγελία κατά της κυβερνητικής απόφασης για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διθεσίμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ.

Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου με πρόσφατη απόφαση του καταγγέλλει την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ και καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και την ΚΕΔΕ να ασκήσει κάθε ένδικό μέσο.

Συγκεκριμένα,

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου ομόφωνα

1) αποφασίζει τη συζήτηση του Ε.Η.Δ. θέματος ως κατεπείγοντος, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.

2) καταγγέλλει την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ. Η απόφαση αυτή παραβιάζει κατάφορα την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των ΟΤΑ, δημιουργεί επιπλέον προσκόμματα στην καθημερινή λειτουργία των δήμων οι δε προβλέψεις της είναι πρακτικά ανεφάρμοστες.

Ο δήμος Χαλανδρίου, σε συντονισμό με τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, θα ακυρώσει στην πράξη αυτές τις μεθοδεύσεις και δεν θα εφαρμόσει την απόφαση που κάνει τους δήμους παράρτημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση αυτή. Την ΚΕΔΕ να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο για την ακύρωσή της.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();