πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο δήμος Βόλου μετά από αντιδικία με γονείς που το παιδί τους τραυματίστηκε σε παιδικό σταθμό

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 18 Φεβρουαρίου η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, κατά της τελεσίδικης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας (Τμήμα Β ́ Τριμελές), σύμφωνα με την οποία έχει επιβάλει να καταβληθεί το ποσό των 150.000 ευρώ στους γονείς παιδιού που είχε τραυματιστεί το 2006 από όργανο παιδικής χαράς στον Γ’ παιδικό σταθμό Κουφόβουνου που ανήκε στον Οργανισμό Ανοιχτής Προστασίας Παιδιού και Φροντίδας Οικογένειας του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας.
Στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ έλαβε ομόφωνη απόφαση να δοθεί συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο σε δικηγόρο για την παράσταση, κατάθεση υπομνήματος και σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων, την υποστήριξη και τη συζήτηση, της αίτησης αναιρέσεως στο ΣτΕ.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης στις 5.12.2008 κατατέθηκε ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου αγωγή αποζημιώσεως ποσού 672.010 ευρώ των δυο γονιών, για ατύχημα του ανηλίκου γιού τους, που έλαβε χώρα στις 23.06.2006 στον Γ ́ παιδικό σταθμό Κουφόβουνου που ανήκε στον Οργανισμό Ανοιχτής Προστασίας Παιδιού και Φροντίδας Οικογένειας του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας. Συγκεκριμένα, ο ανήλικος δέχθηκε χτύπημα από όργανο της παιδικής χαράς από κούνια-σανίδα πέντε θέσεων, στην οποία επέβαιναν και τρεις ακόμη συνομήλικοί του, ηλικίας τότε πέντε ετών. Από το ισχυρό χτύπημα επήλθε τραυματική ρήξη ήπατος όπως περιγράφεται και στην ένδικη αγωγή των γονιών του ανηλίκου οι οποίοι ενεργούν για λογαριασμό του.
Η ως άνω αγωγή τους εκδικάσθηκε εναντίον του Οργανισμού Ανοιχτής Προστασίας Παιδιού και Φροντίδας Οικογένειας του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμόν 190/2009 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία το εναγόμενο ΝΠΔΔ Οργανισμός Ανοιχτής Προστασίας Παιδιού και Φροντίδας Οικογένειας του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας καταδικάσθηκε να καταβάλει στους ενάγοντες το ποσό των 150.000 ευρώ από 15.12.2008.
Επί της ανωτέρω αποφάσεως, ασκήθηκαν από αμφότερα τα διάδικα μέρη εφέσεις ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας και δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμόν 266/2011 απόφαση του ανωτέρω Δικαστηρίου (Διοικητικού Εφετείου Λάρισας) η οποία απέρριψε και τις δύο εφέσεις, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία ο Οργανισμός Ανοιχτής Προστασίας Παιδιού και Φροντίδας Οικογένειας του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας καταδικάσθηκε να καταβάλει στους ενάγοντες για λογαριασμό του ανηλίκου τέκνου τους το ποσό των 150.000,00 ευρώ από 15.12.2008.
Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος «το επιδικασθέν ποσό καθώς και οι τόκοι, εισπράχθηκαν από τους διαδίκους γονείς με κατάσχεση εις χείρας τρίτου, δηλαδή με κατάσχεση λογαριασμών του ΝΠΠΔΔ Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και αποζημιώθηκαν εξ’ ολοκλήρου».
Στη συνέχεια και κατά της αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας η νομική σύμβουλος του Δήμου Βόλου και κατόπιν αποφάσεως και εξουσιοδοτήσεως προς αυτή, άσκησε, αίτηση αναιρέσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για λογαριασμό του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, η οποία μετά από αναβολές, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί ενώπιον του Α ́ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();