πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΧΥΤΑ Φυλής: Έως το τέλος της εβδομάδας η ομαλοποίηση απόθεσης των απορριμμάτων

Πολύωρες καθυστερήσεις – σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τις 5 με 6 ώρες – κατά την εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής καταγγέλλουν οδηγοί απορριμματοφόρων Δήμων του λεκανοπεδίου της Αττικής, σε επικοινωνία τους με το epoli.gr.
Ουρές χιλιομέτρων και απορριμματοφόρα σε “παράταξη” είναι ένα καθημερινό πια γεγονός στον ΧΥΤΑ, με τους οδηγούς να επισημαίνουν πως, η κούρασή τους «δεν πάει άλλο».

«Ξεκινάμε μέσα στην άγρια νύχτα. Φτάνουμε πρώτες πρωινές ώρες στον ΧΥΤΑ και εκεί περιμένουμε 5 με 6 ώρες να αφήσουμε τα απορρίμματα. Κλείνουν τα μάτια μας στο τιμόνι, περιμένοντας μία διαδικασία, που έπρεπε να ολοκληρώνεται άμεσα. Μην απορούν κάποιοι, πώς συνάδελφοί μας “χάνουν τη ζωή” τους εν ώρα εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά οδηγός απορριμματοφόρου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το epoli.gr.
«Σας παρακαλούμε κάντε κάτι να αναδείξουμε το θέμα. Δεν πάει άλλο. Θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα, μαζί και με όλες τις άλλες ελλείψεις που υπάρχουν στην Καθαριότητα», συμπλήρωσε.
Η απάντηση του ΕΔΣΝΑ
Άμεση η ανταπόκριση του ΕΔΣΝΑ στην επικοινωνία του epoli.gr για το σημαντικό αυτό θέμα, με την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, κα Αφροδίτη Μπιζά, να επιβεβαιώνει τις καθυστερήσεις, αιτιολογώντας τες, όμως, στις εκτελούμενες εργασίες στον ΧΥΤΑ, που ως σκοπό έχουν την προστασία και ασφάλεια των οδηγών των απορριμματοφόρων, αλλά και της δημοτικής περιουσίας, εργασίες, που καθίστανται ιδιαίτερα αναγκαίες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της τελευταίας περιόδου και τις διαρκείς, ισχυρές βροχοπτώσεις.
Όσον αφορά τις εργασίες, αυτές κυριότερα εκτελούνται στο χώρο του Ταμπανίου, όπου γίνεται απόθεση απορριμμάτων, με τη στενότητα στο συγκεκριμένο σημείο να παρατηρείται, τόσο από τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων, όσο και από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής.
Η κα Μπιζά, προτάσσοντας για ακόμη μία φορά την ασφάλεια των εργαζομένων - ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες της βροχόπτωσης, που έχει συνέπεια τη δημιουργία ολισθηρών συνθηκών στο οδόστρωμα - τονίζει στο epoli.gr πως, αποκατάσταση της διαδικασίας θα υπάρξει στο τέλος της εβδομάδας.  
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();