πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Μπαράζ απολύσεων πριν εφαρμοστεί ο νέος κατώτατος μισθός

Αρνητικές ειδήσεις έρχονται από την αγορά εργασίας, αφού το σύστημα Εργάνη κατέγραψε μπαράζ απολύσεων τον Ιανουάριο, αλλά και σαρωτική επικράτηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Συγκεκριμένα, μετά το αρνητικό ρεκόρ του αριθμού των ανέργων που κατέγραψε ο ΟΑΕΔ τον Δεκέμβριο του 2018, όταν οι άνεργοι εκτοξεύτηκαν σε 1.117.000, τώρα η Εργάνη -που καταγράφει τις προσλήψεις και τις απολύσεις που γίνονται στον ιδιωτικό τομέα – έδειξε ότι τον Ιανουάριο είχαμε το δεύτερο μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ απολύσεων από το 2013: το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων ήταν αρνητικό κατά 22.333 θέσεις.
Πλέον, οι part-time συμβάσεις εργασίας αποτελούν την πλειοψηφία: σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας τον Ιανουάριο το 53,2% προσελήφθη για part-time και μόνο το 46,7% για πλήρη εργασία.

Οι εργοδότες είχαν επισημάνει τον κίνδυνο των απολύσεων, αφού η αύξηση του κατώτατου δεν συνοδεύτηκε με μείωση φορολογίας ή εισφορών.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();