πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΕΑΣ Δ. Καισαριανής: «Ψυχραιμία, δήμαρχε!»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Καισαριανής, εξαπολύει η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση εργαζομένων του δήμου και σε ανακοίνωση της, σημειώνει:
«Ο Δήμαρχος Καισαριανής έχασε την ψυχραιμία του! Δεν αντέχει πλέον και την πολιτική κριτική από μεριάς των συνδικαλιστικών παρατάξεων των εργαζομένων του Δήμου! «Τρελάθηκε» όταν είδε να μοιράζεται η ανακοίνωση από τους συναδέλφους της «Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας». Έθεσε θέμα ουρλιάζοντας αν μπορούν να μοιράζουν την ανακοίνωση εν ώρα εργασίας και αν έχουν συνδικαλιστική άδεια. Θέτετε τέτοιο θέμα κ. Δήμαρχε ή αυτό ισχύει για τους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων πλην της ΔΑΣ;

Η περίπτωση λοιπόν του Δημάρχου Καισαριανής πρέπει να είναι από τις μοναδικές σ’ όλη την Ελλάδα. Λέει ότι είναι κομμουνιστής – και για το λόγο αυτό κάποιος θα συμπέρανε ότι είναι φιλεργατικός – ενώ αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση αντιδημοκρατικής, αντεργατικής και αυταρχικής Δημοτικής Αρχής, απέναντι σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί της ή διεκδικεί το σεβασμό της προσωπικής του αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων του!
Αυτό σε συνδυασμό με μια υποταγμένη και εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου δημιουργεί ένα αρνητικό εργασιακό κλίμα που σε συνθήκες απογοήτευσης, απάθειας, συντηρητικής αναδίπλωσης και έλλειψης ελπίδας, καλλιεργείται εύκολα η συναλλαγή και η υποταγή! Στο πέπλο της σιωπής και της «συναίνεσης» η Δημοτική Αρχή νομίζει ότι απολαμβάνει την στήριξη και την αποδοχή των εργαζομένων.
Σ’ αυτό το κλίμα ο Δήμαρχος λειτουργεί σαν κομματάρχης, παρεμβαίνει στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων και όπου βρει και όπου σταθεί κατηγορεί στους συναδέλφους συνδικαλιστές των άλλων, πλην της ΔΑΣ/ΠΑΜΕ, παρατάξεων!
Συνεχίζει να χρησιμοποιεί προσωπικό ελαστικών εργασιακών σχέσεων. 150 θέσεις εγκρίθηκαν και άρχισαν να εργάζονται σε υπηρεσίες του δήμου από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
Κατακλείστηκαν οι παιδικοί σταθμοί και οι κοινωνικές δομές με εργαζόμενους των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Θα ρωτήσει κάποιος αν μπορούσε να κάνει διαφορετικά; ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ! Όταν όμως του δόθηκε η δυνατότητα να προσλάβει μόνιμο προσωπικό για τις ανταποδοτικές εργασίες, αντί να καλύψει τις 82 θέσεις που ήταν κενές – ψευδώς τότε ισχυρίζονταν ότι ήταν 35 – προκήρυξε μόνο 14 για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου με ελαστικά εργαζόμενους!
Δεν θα αναφέρουμε εδώ ούτε θέμα τις επιλεκτικής καταβολής του ανθυγιεινού επιδόματος, ούτε στην ψήφιση ενός αντιδημοκρατικού ΟΕΥ που δεν δίνει καμιά δυνατότητα εξέλιξης στις κατηγορίες ΔΕ και στις περισσότερες ΤΕ, αφού υπάρχει απόλυτο προβάδισμα των κατηγοριών και για όλες τις υπηρεσίες, ούτε στη χρήση του μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου από αναρμόδιους αιρετούς, και δεν γνωρίζουμε αν γίνονται εργασίες ή εξυπηρετήσεις και σε όφελος ποιων. Γνωρίζουμε όμως ότι εκ των υστέρων θέλουν να κουκουλώσουν ζημιές και φθορές που γίνονται και αναρωτιόμαστε αν αυτός αποτελεί τρόπος διοίκηση που διαφέρει απ’ αυτόν που ασκούν οι καθεστωτικοί δήμαρχοι!
Επειδή όμως ο Δήμαρχος δεν αισθάνεται καμία πίεση από το σωματείο, γι’ αυτό το λόγο και τελευταία ξεσάλωσε. Μπροστά στο προεδρείο του σωματείου είπε σε διευθυντή ότι «…εσένα δεν θα σε ξανακάνω διευθυντή…» και το σωματείο δεν αντέδρασε! Γι’ αυτό το λόγο φαίνεται προχώρησε και σε επόμενο βήμα: Απαγορεύει σε εργαζόμενους να κοινοποιούν αναφορές τους προς τους επικεφαλείς των αντιπολιτευόμενων δημοτικών παρατάξεων και απειλεί ότι θα καλέσει σε απολογία το διευθυντή διοικητικών υπηρεσιών, γιατί το χαρακτήρισε για να επιδοθεί υπηρεσιακά και σ’ αυτούς.
Ο Δήμαρχος προσπαθεί να επιβάλει λογοκρισία στο Δήμο και το πιο ακραίο είναι ότι ζήτησε από το διευθυντή διοικητικών υπηρεσιών να σηκωθεί όρθιος και κάτσει σε θέση προσοχής στο γραφείο του.
Περιμέναμε μια βδομάδα μήπως και υπάρξει αντίδραση του σωματείου, το οποίο έχει ενημερωθεί και, αντί να καταγγείλει το γεγονός και να επαλειφθεί του θέματος άμεσα, ζητάει να κατατεθούν εγγράφως τα όσα έχουν καταγγελθεί, λες και είναι δημόσια υπηρεσία και χρειάζεται αίτηση πρωτοκολλημένη και χαρτοσημασμένη! Αλλά όπως λέει και η παροιμία: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει»!
Για όλα αυτά που γίνονται και για την ανοχή που δείχνει η πλειοψηφία του σωματείου, θα το πληρώσουμε στο μέλλον, Οι Δήμαρχοι θα θεωρούν αυτές τις συμπεριφορές ως δεδομένες και μια διαφορετική στάση του σωματείο τότε θα φαίνεται υποκριτική. Η ευθύνη λοιπόν είναι πλέον ατομική σε όλους μας και αποτελεί ανάγκη συλλογικά να αποδοκιμάσουμε τέτοιες πρακτικές, γιατί αν σήμερα συμβαίνει σε κάποιους και εμείς μείνουμε απαθείς, όταν θα αφορά εμάς δεν θα υπάρχει κανένας να αντιδράσει!»
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();