πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΚΕΠ: Προκήρυξη για προσλήψεις με έξτρα μοριοδότηση

Την Πέμπτη 07/03/2019 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης συνάντηση της ΠΟΣΕΚΕΠ με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες.
Από τη συνάντηση -και σύμφωνα με την ανακοίνωση- προέκυψαν τα εξής:

Οι θέσεις για την προκήρυξη των ΚΕΠ αυξήθηκαν από 152 σε 162, λόγω αποχωρήσεων μέσω κινητικότητας ή συνταξιοδότησης. Γίνεται προσπάθεια από το Υπουργείο ΔΑ η προκήρυξη να εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν και να υπάρξει έξτρα μοριοδότηση για όσους έχουν εμπειρία σε ΚΕΠ.
Ακολούθως, εξετάστηκαν τα εξής:
  • Οι λύσεις για το θέμα του ΑΜΚΑ βρίσκονται σε πολιτικό επίπεδο πλέον, μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων. Ήδη, γίνονται συναντήσεις ώστε να δοθούν σύντομα λύσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα, που έχουν τεθεί εγγράφως τόσο από την ΠΟΣΕΚΕΠ όσο και από διάφορα ΚΕΠ.
  • Το Υπουργείο ΔΑ έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΟΣΕΚΕΠ για τα σεμινάρια του ΕΚΔΔΑ. Σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΚΕΠ το Υπουργείο και το ΙΝ.ΕΠ. θα διοργανώσουν στοχευμένα επιμορφωτικά προγράμματα αποκλειστικά για υπαλλήλους των ΚΕΠ, τα οποία θα είναι μοριοδοτούμενα όπως και όλα τα υπόλοιπα σεμινάρια του ΕΚΔΔΑ.
  • Όσον αφορά το έγγραφο της ΠΟΣΕΚΕΠ με θέμα τις άδειες οδήγησης σε κατόχους άνω των 74 ετών, το Υπουργείο συμφωνεί ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο δημιουργεί περισσότερη γραφειοκρατία και σύντομα, εκτιμά ότι θα αλλάξει ο τρόπος διεκπεραίωσης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Σε κάθε περίπτωση, υπήρξε ταύτιση ότι η Βεβαίωση παράτασης ισχύος άδειας οδήγησης, το Δελτίο Εκπαίδευσης και Εξέτασης (Δ.Ε.Ε) όπως και η ίδια η Άδεια Οδήγησης, μπορούν να αποστέλλονται από τις κατά τόπους Δ/νσεις Μεταφορών ταχυδρομικά στον πολίτη, ώστε τα ΚΕΠ να περιορίζονται στην παραλαβή αιτήσεων και δικαιολογητικών και να ολοκληρώνουν με τη διαβίβασή τους στην αρμόδια υπηρεσία. Αυτή θα είναι και η πρόταση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να απλουστευθεί η διαδικασία.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();