πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Άδειες, προσλήψεις, μισθολογική εξέλιξη δημοσίων υπαλλήλων - Τι αλλάζει

Εγκύκλιος της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, για θέματα κοινωνικού χαρακτήρα και ανθρωπίνου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Η Υπουργός, με αφορμή την αποστολή εγκυκλίου, κατ’ εφαρμογήν του Ν.4590/19 «Ενδυνάμωση Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βασική κατεύθυνση της πολιτικής μας είναι η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Δημόσιας Διοίκησης, η κατοχύρωση της ισονομίας, της κοινωνικής συνοχής και της ισότιμης συμμετοχής των πολιτών, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, προκειμένου να εξασφαλίζουν ίσα δικαιώματα στην εργασία και στην πρόσβαση στo δημόσιο.

Προτεραιότητά μας, επίσης, αποτελεί η αναβάθμιση του ανθρωπίνου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, του εργασιακού περιβάλλοντος και των κοινωνικών δικαιωμάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, με τον Ν.4590/19, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, διευρύνεται και αποσαφηνίζεται το πεδίο εφαρμογής των προστατευτικών διατάξεων του Ν. 2190/94, όσον αφορά στο διορισμό και την πρόσληψη στο Δημόσιο μελών τρίτεκνων οικογενειών, καθώς και ΑΜΕΑ με κώφωση ή βαρηκοΐα. Ενισχύονται, επίσης, οι δυνατότητες εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και εξέλιξης των Δημοσίων Υπαλλήλων καθώς και τα κοινωνικά δικαιώματά τους».

Δείτε εδώ το κείμενο της εγκυκλίου

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();