πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Κινητικότητα: Ποια αλλαγή εξετάζει το υπουργείο για ταχύτερες μετατάξεις

Πρόσθετες παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας εξετάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες του νέου συστήματος μετατάξεων, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr.

Στη Βασ. Σοφίας υπάρχει ικανοποίηση για τον τρόπο που «τρέχει» το σύστημα, κυρίως γιατί στoν τελευταίο κύκλο είναι μεγάλη αύξηση της συμμετοχής των φορέων που ζητούν να ενισχυθούν σε προσωπικό, αλλά επίσης πολλές είναι και οι προσφερόμενες θέσεις. Ωστόσο, επικρατεί προβληματισμός για τις καθυστερήσεις καταγράφονται στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπει ο νόμος. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη εκκρεμούν προς υλοποίηση ορισμένες από τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις του 2017, ενώ οι περισσότεροι υπάλληλοι που συμμετείχαν στον β΄κύκλο του 2018 βρίσκονται… στο ακουστικό τους, αναμένοντας κάποια εξέλιξη για τα αιτήματά τους.

Μια αλλαγή που συζητούν τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αφορά την μείωση των κύκλων κινητικότητας, από τρεις που είναι σήμερα, σε δύο ετησίως. Η πρόταση αυτή βασίζεται στην άποψη ότι έτσι θα εξουδετερωθούν αλληλοεπικαλύψεις χρονοδιαγραμμάτων και θα μειωθούν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Ετσι, θα απελευθερωθεί από πιεστικές προθεσμίες όλο το σύστημα, ενώ από την άλλη δεν θα προστεθεί περισσότερος χρόνος αναμονής για τους ίδιους τους δημόσιους φορείς που θέλουν να αποκτήσουν πρόσθετο προσωπικό.

Πρόκειται για μια πρόταση που εξετάζεται σοβαρά στο υπουργείο, αλλά οι τελικές αποφάσεις ακόμη δεν έχουν ληφθεί.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();