πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Καταγγελία για τη λειτουργία του Συλλόγου εργαζομένων του Δ. Χαλανδρίου - Επιστολή προς τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι, 

Αφού πρώτα σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας στις εκλογές του Σωματείου εργαζόμενων και την ευκαιρία που μας δώσατε με την ψήφο σας να σας εκπροσωπήσουμε ως μέλη του Δ.Σ., θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής: 

Σύμφωνα με το καταστατικό μας (άρθρο 11) και μετά από πρόσκληση της πλειοψηφούσας συμβούλου, συνεδριάσαμε έτσι ώστε να εκλεγεί προεδρείο. Ύστερα από ψηφοφορίες κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατόν.
Κατόπιν αυτού και αντί να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση έτσι ώστε να συσταθεί το προεδρείο, καλούμαστε αυθαίρετα σε Δ.Σ με διάφορα θέματα, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από κανένα άρθρο του καταστατικού μας. Επίσης, δεν κληθήκαμε ποτέ για να συμφωνήσουμε σε μια τέτοια λειτουργία του Σωματείου εργαζομένων. 

Ποια η νομιμότητα αυτών των συνεδριάσεων και των αποφάσεών τους? 

Εσείς, συνάδελφοι, ενημερωθήκατε ποτέ για τις «συνεδριάσεις» του Δ.Σ.? (Στο καταστατικό και ειδικά στο άρθρο 11 αναφέρεται ότι, οι συνεδριάσεις του Δ.Σ είναι ανοιχτές για τους εργαζόμενους) 

Ενημερωθήκατε για τα θέματα ή τις «αποφάσεις» που ελήφθησαν? 

Τίποτα από τα παραπάνω δεν νομιμοποιείται, γιατί όλα είναι εκτός του καταστατικού μας. 

Πόσο υποκριτικό είναι συνάδελφοι να «συνεδριάζουν» 6 μέλη του Δ.Σ να λαμβάνουν «αποφάσεις ομόφωνες», αλλά να μην ψηφίζουν προεδρείο... 

Ποιους και γιατί εξυπηρετεί η μη ύπαρξη του προεδρείου μας? 

Στην τελευταία δε συνάντηση που είχαμε, προτείναμε εναλλακτικές λύσεις για την ανάδειξή του. Για μια ακόμα φορά πέσαμε στην αδιαλλαξία, την καρεκλολαγνεία και την στενοκεφαλιά. 

Επίσης, έκπληξη μας προκάλεσε η φιλοξενία στο blog του συλλόγου μας ανακοίνωσης των κατοίκων της περιοχής του Πατήματος σχετικά με τον ΧΕΥ 9. 

Ποιος ο λόγος ύπαρξής της και ποιους εξυπηρετεί? 

Γιατί να εμπλέκονται οι εργαζόμενοι σε προεκλογικά παιχνίδια και να δημιουργείται πόλωση μεταξύ μας και των κατοίκων? 

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα παραμένουν πιστοί στην μόνη και επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων η οποία «χαιρετίζει την απόκτηση του ΧΕΥ9 που αποτελεί το πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων». 

Συνάδελφοι, η ανάδειξη του προεδρείου είναι επιτακτική ανάγκη για την λειτουργία του Σωματείου μας. 

Χωρίς πρόεδρο δεν μπορούμε να εκπροσωπηθούμε πουθενά και χωρίς τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου είναι αδύνατη η νόμιμη λειτουργία μας . 

Δηλώνουμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση και την διάλυση του Σωματείου μας σε κανέναν. 

Αν αυτή η τραγική και υποτιμητική κατάσταση συνεχιστεί, θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες Συνδικαλιστικές και Νομικές ενέργειες για να διασφαλίσουμε την ομαλή και νόμιμη λειτουργία του Δ.Σ. 

Δεν θα επιτρέψουμε επίσης σε κανένα να παίζει προσωπικά ή πολιτικά "παιχνίδια" εις βάρος του Θεσμού του Σωματείου μας και των εργαζομένων στο Δήμο Χαλανδρίου. Είμαστε δε πεπεισμένοι ότι για αυτό μας στείλατε στη Διοίκηση του Σωματείου. 

Τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ 

Διαμαντόπουλος Νίκος 

Ζωγράφου Παναγιώτα 

Μηλίγγος Κων/νος 

Μπαλάσκα Κατερίνα 

Πορικός Δημήτρης
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();