πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Κινητικότητα: Πού βρίσκoνται οι μετατάξεις των κύκλων του 2018

Μπορεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης να «άναψε» το πράσινο φως για έναν ακόμη κύκλο κινητικότητας (α΄κύκλος 2019), ωστόσο παραμένουν οι εκκρεμότητες σχετικά με δύο προηγούμενους κύκλους, για τους οποίους μάλιστα υπάρχουν υπάλληλοι που έχουν υποβάλλει αιτήματα για την μετακίνησή τους, αλλά… αγνοούν ακόμη την τύχη τους!

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν υπάρξει αρκετές διαμαρτυρίες από πλευράς υπαλλήλους που έχουν συμμετάσχει στην κινητικότητα -δέκτης διαμαρτυριών έχει γίνει και η aftodioikisi.gr– οι οποίοι έχουν ταλαιπωρηθεί από τις καθυστερήσεις. Αρκετοί από αυτούς θα πρέπει να κάνουν περισσότερη υπομονή.
Σχετικά με τον α’ κύκλο του 2018, υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία αιτημάτων που έχουν γίνει αποδεκτά, αλλά εκκρεμεί να εκδοθούν οι αποφάσεις των μετακινήσεων σε ΦΕΚ. Κάτι που σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες μετακινήσεις θα ολοκληρωθούν και τυπικά σχετικά σύντομα.
Σχετικά με τον β’ κύκλο του 2018, για την πλειονότητα των αιτημάτων εκκρεμούν οι αποφάσεις για το ποιος υποψήφιος θα επιλεγεί. Για αυτές τις περιπτώσεις, εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν ακόμη περίπου 2-3 μήνες για τις τελικές αποφάσεις.
Αιτίες για τις μέχρι σήμερα καθυστερήσεις, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είναι από τη μία η κωλυσιεργία φορέων υποδοχής στην αποστολή σχετικών εγγράφων και από την άλλη καθυστερήσεις στην μεταφορά πιστώσεων από τον φορέα προέλευσης στον φορέα υποδοχής. Εφόσον όμως έχει υπάρξει μέριμνα από το υπουργείο και για τις δύο περιπτώσεις -με την κατάθεση σχετικών τροπολογιών που έχουν ψηφιστεί- στο υπουργείο θεωρούν θέμα χρόνου τα παραπάνω προβλήματα να αντιμετωπιστούν οριστικά.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();