πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

«Επιτροπή Αγώνα Πολιτών» : Συντριπτικό ΟΧΙ του Βολιώτικου λαού για την καύση σκουπιδιών

Στο δημοψήφισμα έξω από τις κάλπες. To 98,51 % των πολιτών είπε ΟΧΙ, ενώ το 1,49 % ψήφισαν ΝΑΙ

Συντριπτικό «όχι» είπαν οι συμπολίτες στο θέμα της καύσης σκουπιδιών, στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε έξω απ΄ τις κάλπες των εκλογών σήμερα, αφού το 98,51 % των πολιτών είπε ΟΧΙ, ενώ το 1,49 % ψήφισαν ΝΑΙ».
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, «η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου διοργάνωσε την Κυριακή 26-5-2019 ημέρα Ευρωεκλογών, Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών δημοψήφισμα στον Δήμο Βόλου με βασικό ερώτημα: Συμφωνείτε με την καύση σκουπιδιών στον Βόλο.

To 98,51 % των πολιτών που συμμετείχαν ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ μόνο το 1,49 % ψήφισαν ΝΑΙ. Από τις 10:00 έως τις 15:00 σε 11 εκλογικά κέντρα του Δήμου Βόλου 5.216 πολίτες συμμετείχαν στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία που διοργανώθηκε από τους πολίτες, μιας και η δημοτική αρχή Μπέου είχε απορρίψει ξανά και ξανά ανάλογο αίτημα.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς την Ελληνική Κυβέρνηση, τον Μελλοντικό Δήμαρχο Βόλου και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Οι πολίτες εκφράστηκαν συντριπτικά κατά της καύσης σκουπιδιών είτε από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge είτε από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Ένα αποτέλεσμα το οποίο Πρωθυπουργός, Υπουργός Περιβάλλοντος, Υπουργός Υγείας, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Βόλου δεν πρέπει να αγνοήσουν. Ο βολιώτικος λαός δεν θέλει η πόλη του να γίνει ο αποτεφρωτήρας της Ελλάδας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η καύση απορριμματογενών καυσίμων στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge, που βρίσκεται μέσα στον Δήμο Βόλου, και λαμβάνει χώρα από το 2015 πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Αυτό είπαν οι Βολιώτες σε δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια και στο παρόν δημοψήφισμα. Απαιτούμε η γνώμη μας να ακουστεί και η δημοκρατία να λειτουργήσει επιτέλους.

Το μήνυμα του δημοψηφίσματος θα διαβιβαστεί στην Ελληνική Κυβέρνηση στις 5 Ιουνίου 2019, όπου οργανώνεται μαζική κάθοδος στην Αθήνα τους πολίτες του Βόλου».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();