πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Καταγγελία συνδικαλιστικής δίωξης εργαζομένου Δήμου - Σε ΓΣΕΕ, ΠΟΠ-ΟΤΑ το θέμα

Συνδικαλιστική δίωξη, σε βάρος δημοτικού υπαλλήλου, αντιπροέδρου Σωματείου, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Αγ. Δημητρίου, καταγγέλλει το Σωματείο «ΗΡΑΚΛΗΣ», σύμφωνα με αποκλειστική δημοσίευση του epoli.gr.
Το θέμα αφορά την έγγραφη καταγγελία του εν λόγω εργαζομένου – συνδικαλιστή και του Σωματείου «ΗΡΑΚΛΗΣ», περί ανεμβολίαστων εργαζομένων στην Υπ. Καθαριότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου - θέμα που παρουσίασε επίσης αποκλειστικά το epoli.gr μετά την τυπική καταγγελία του αντιπροέδρου προς τον Δήμο.

Το Σωματείο δεν αφήνει το θέμα εδώ, αλλά σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το γνωστοποίησε ήδη στην ΠΟΠ-ΟΤΑ - έχοντας τη στήριξή της - ενώ θα το κάνει γνωστό και στη ΓΣΕΕ.
Τέλος, απαιτεί να σταματήσει, άμεσα, η καταγγελλόμενη από αυτό δίωξη του  συνδικαλιστή, κάνοντας σαφές πως, δεν προτίθεται να ανεχτεί ίδιες και ανάλογες ενέργειες.
Τι λέει το Σωματείο αναλυτικά
«Έπειτα από το ερώτημα που τέθηκε από το σωματείο μας για το θέμα του μη εμβολιασμού των εργαζομένων του δήμου Αγ. Δημητρίου αντί απάντησης πήραμε συνδικαλιστική δίωξη με την κλήση σε αναφορά για παροχή εξηγήσεων του αντιπροέδρου του σωματείου μας. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή του συγκεκριμένου δήμου δεν μας εκπλήσσει. Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25/4 αντί να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα φέρονται σαν να σκέπτονται πότε θα στραβοπατήσει ο συνάδελφος για να του κάνουν αναφορά και να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα. Νομίζουμε ότι δεν έχουν καταλάβει τι κάνουν. Θεωρούμε απαράδεκτη την κλήση σε απολογία του αντιπροέδρου του σωματείου μας, ο οποίος ενεργεί (γι αυτό το λόγο εκλέχτηκε) με μοναδικό άξονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους. Λειτουργεί πάντα νόμιμα και με βάση τον ν.1264/82.
Ως σωματείο δεν θα ανεχτούμε τέτοιες ενέργειες οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές που έχουν φύγει ανεπιστρεπτί.
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η δίωξη του συναδέλφου συνδικαλιστή και να κοιτάξουν οι αρμόδιοι να επιλύουν τα προβλήματα που δημιουργούνται κι όχι να προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες σε πλάτες άλλων.
Έχουμε δίπλα μας την ομοσπονδία μας, την ΠΟΠ-ΟΤΑ, η οποία έχει πλήρη επίγνωση του θέματος και θα προχωρήσουμε επίσης και σε ενημέρωση του τριτοβάθμιου οργάνου που ανήκουμε, στη ΓΣΕΕ.
Δεν θα ανεχτούμε την τρομοκράτηση των μελών μας από κανένα και την απόκρυψη των προβλημάτων κάτω από το χαλί.
Η αντίδραση μας θα είναι άμεση και τέτοιες κινήσεις δεν μας φοβίζουν αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.»
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();