πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Εκλογές: “Παγώνουν” Προγράμματα του ΟΑΕΔ – Τι θα γίνει με την “Κοινωφελή” στους Δήμους

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για προκήρυξη πρόωρων Εθνικών Εκλογών – μεταξύ άλλων προσλήψεων στο Δημόσιο – “παγώνει” Προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων άνεργοι θα είχαν την δυνατότητα να δουλέψουν για ορισμένο χρόνο σε φορείς του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο τίθενται Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω των οποίων περίπου 40.000 άνεργοι θα έχουν ή είχαν την προαναφερόμενη δυνατότητα απασχόλησης.
Ρεπορτάζ του epoli.gr παρουσιάζει ότι, από την προκήρυξη των πρόωρων Εθνικών Εκλογών δεν θα επηρεαστεί το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας / φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών», για 8.933 θέσεις εργασίας θέσεις πλήρους απασχόλησης, μιας και έχουν εκδοθεί τα οριστικά αποτελέσματα και ήδη, έχουν ξεκινήσει τοποθετήσεις ωφελουμένων.

Αντίθετα, ο δεύτερος κύκλος Κοινωφελούς Εργασίας σε 276 Δήμους της Επικράτειας και Κέντρα Πρόνοιας για 30.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ο οποίος είχε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζεται σύμφωνα με την Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, “παγώνει” με τη νέα Κυβέρνηση να αποφασίζει για το μέλλον του.

Επισημαίνεται ότι, από το “πάγωμα” εξαιρείται - ως είναι λογικό - το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και τους 150.000 δικαιούχους του.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();