πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Απόφαση ΣτΕ–Δώρα, Επιδόματα: Τι αλλάζει για όσους έχουν πάρει-διεκδικούν αναδρομικά

Το (θολό) τοπίο που έχει δημιουργηθεί μετά την διαρροή της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε συνταγματική την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, κ.λπ., επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, μετά από χιλιάδες ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοτικούς και δημοσίους υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρους νομικούς με τους οποίους συνομίλησε η ιστοσελίδα:

Πρώτον: Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής αναδρομικών για 13ο και 14ο μισθό που έχουν λάβει μέχρι σήμερα, κυρίως, δημοτικοί υπάλληλοι με εξωδικαστικό συμβιβασμό, σε περιπτώσεις που κέρδισαν πρωτόδικες αποφάσεις και ο δήμος, όπως του δίνει δικαίωμα ο νόμος, δεν άσκησε ένδικα μέσα, προσφεύγοντας στον β΄βαθμό. Παράλληλα, δεν υπάρχουν συνέπειες για τα διοικητικά όργανα  των δήμων (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή) που πήραν τέτοια απόφαση.
Δεύτερον: Από τη στιγμή της διαρροής της απόφασης του ΣτΕ και, κυρίως,  της επίσημης δημοσιοποίησής της, η απόφαση για παραίτηση από τα ένδικα μέσα από τα διοικητικά όργανα των δήμων, καθίσταται από δύσκολη έως αδύνατη. Μάλιστα, σε μία τέτοια περίπτωση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για πειθαρχικές ευθύνες και καταλογισμούς σε βάρος των διοικητικών οργάνων που θα λάβουν απόφαση για μην προσφυγή στον β΄ βαθμό.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();