πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Εφετείο Κακουργημάτων: Η απόφαση στη δίκη για έργο σε καταυλισμό ρομά στον Δήμο Χαλανδρίου το 2006

Με απόφασή του, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε για απάτη σε 5ετή κάθειρξη και διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τους Ε. Χάτζο, επιβλέποντα Μηχανικό και τον Γ. Κανδύλη, εργολάβο που υποτίθεται ότι εκτέλεσε το έργο καθαρισμού του καταυλισμού των Ρομά και για απιστία τον Ε. Λέκκα, Αντιδήμαρχο Χαλανδρίου το 2006, όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος του Δήμου Πόλυς Τακόπουλος.
Επίσης, αναφέρει, επιδικάστηκε στο Δήμο Χαλανδρίου, που παρίστατο καθ’ όλη τη διάρκεια της μεγάλης δίκης ως Πολιτικώς ενάγων, η αιτηθείσα αποζημίωση για ηθική βλάβη. Αθωώθηκαν οι λοιποί κατηγορούμενοι: πρώην δήμαρχος Γ. Ζαφειρόπουλος και οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι Β. Ντούρος, Α Κανατσούλης, Γ. Θεοδώρου και Π. Ζήκας.

Το χρονικό

Με βάση τον ίδιο, η υπόθεση αρχικά ξεσκεπάστηκε με την από 2 Αυγούστου 2011 Έκθεση Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης η οποία αποκάλυψε ότι το δήθεν έργο της εκτέλεσης εργασιών για τον καθαρισμό και αποκομιδή απορριμμάτων περιοχών διαβίωσης τσιγγάνων δήμου Χαλανδρίου, δεν είχε εκτελεστεί έτσι όπως βεβαίωσαν ο επιβλέπων μηχανικός, ο εργολάβος και ο τότε (2006) Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Διαπιστώθηκε, τονίζεται, ότι 18 από τα 40 οχήματα-μηχανήματα που δηλώθηκαν ότι εργάστηκαν για το έργο, δεν απασχολήθηκαν καθόλου με αποτέλεσμα να καταβληθούν στον εργολάβο αχρεωστήτως και παράνομα τουλάχιστον 333.750 ευρώ. Με το υπ’ αρ. 1852/2014 Βούλευμα Εφετών, προστίθεται, οι οκτώ κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Ε Τριμελές Κακουργημάτων, το οποίο μετά από συνεχείς αναβολές για 2 χρόνια, ξεκίνησε να δικάζει την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2018 και μετά από πολλές συνεδρίες πήρε την πιο πάνω απόφαση.

Η συνέχεια

Όπως σημειώνει ο κ. Τακόπουλος, «όταν η αριστερή Διοίκηση ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2014, και ενώ η υπόθεση απασχολούσε τα ποινικά δικαστήρια και το Ελεγκτικό Συνέδριο για τουλάχιστον τρία χρόνια, με κατηγορούμενους τον πρώην δήμαρχο, Αντιδήμαρχους, δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους του δήμου, στην νομική Υπηρεσία δεν υπήρχε καν φάκελος με την υπόθεση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δήμου, «Με πρωτοβουλία της σημερινής δημοτικής Αρχής αμέσως εξουσιοδοτήθηκε δικηγόρος ο οποίος δήλωσε από το 2014 παράσταση πολιτικής αγωγής, έλαβε γνώση των εγγράφων της υπόθεσης και έκτοτε ο δήμος ήταν ένας από τους παράγοντες της Δίκης». Οι καταδικασθέντες, υπογραμμίζεται, άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();