πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ για την απόφαση του Σ.τ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                            
Για 13ο και 14ο μισθό

«Με βάση δημοσιεύματα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κρίνει τελικά συνταγματική την περικοπή 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, σε αντίθεση με την προηγούμενη απόφαση του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ, που την είχε κρίνει αντισυνταγματική και πυροδότησε μαζική δικαστική προσφυγή των ενδιαφερομένων.
Η φημολογούμενη απόφαση του ΣτΕ βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις πολιτικές των μνημονικών περικοπών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση και με την τοποθέτηση των συνηγόρων - εκπροσώπων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη συνεδρίαση του ΣτΕ, που έλεγαν ότι η περικοπή αυτή έγινε για να σωθεί ο 12ος μισθός!!! Θυμίζουμε ότι στην αίθουσα του δικαστηρίου αναβίωσαν από την κυβερνητική πλευρά η λάσπη και ο κοινωνικός αυτοματισμός ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους, που διεκδικούσαν δικαστικά τους 2 από τους 6 μισθούς που χάσαμε στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης! Πρόκειται δηλαδή για απόφαση που ταυτίζεται με όλες τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ! Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια!!!

Αποδεικνύεται ότι οι αποφάσεις των συγκεκριμένων δικαστηρίων κινούνται και δεσμεύονται από τα αντιλαϊκά πλαίσια, που καθορίζουν οι "δημοσιονομικοί στόχοι" και τα ματωμένα πλεονάσματα. Υπηρετούν τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, παρά τους όποιους ελιγμούς και τα ψίχουλα που ορισμένες φορές αναγνωρίζουν και που παρέχονται από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις προεκλογικά, στη λογική «σου παίρνω 10 και σου επιστρέφω 1».

Η απόφαση του ΣτΕ αποδεικνύει ότι στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών μας δεν αρκούν από μόνες τους οι δικαστικές προσφυγές και η αναμονή δικαστικών αποφάσεων.

Χρειάζεται πρώτα απ’ όλα συλλογική πάλη και διεκδίκηση για την ανάκτηση των απωλειών μας και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

                                                                                                               ΑΘΗΝΑ 21.5.19
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();