πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Μπορούν να συμβαίνουν αυτά στο δήμο Φιλοθέης –Ψυχικού;

Άνευ προηγουμένου είναι όσα καταγγέλλει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ , ότι συμβαίνουν στο δήμο Φιλοθέης –Ψυχικού.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, για τον «εργασιακό εφιάλτη που βιώνει εδώ και δύο χρόνια συνάδελφος από τη Διοίκηση του Δήμου και πιο συγκεκριμένα από τον «Διευθυντή της», όπως αναφέρει σ΄ανακοίνωση του .
Στην ανακοίνωση του , το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει ότι « ο διορισμένος «διευθυντής» καθημερινά την φορτώνει και με νέα καθήκοντα και όταν εκείνη ζητάει μια προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για να απαντήσει, εκείνος βάζει τους δημότες να κάνουν καταγγελίες ότι δεν τους εξυπηρετεί. Της κόβει υπερωρίες ενώ όλο το υπόλοιπο προσωπικό παίρνει, κρύβει και κλειδώνει το παρουσιολόγιο εξόδου για να μην μπορεί να αποδείξει την έξοδο της, της φέρνει την αστυνομία με το σκεπτικό ότι διασαλεύει την εργασιακή ηρεμία κ.λ.π. Επίσης τιμωρεί όποιον εργαζόμενο συμπαρασταθεί στη συνάδελφο. Τέτοιο κρούσμα υπέστη μια συνάδελφος καθαρίστρια όπου ο συγκεκριμένος διευθυντής της έκοψε το επίδομα τοου ανθυγιεινού γιατί δήλωσε ότι ήταν παρών σε ένα συμβάν και υπερασπίσθηκε τη συνάδελφο.
Όλα αυτά αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Καταγγείλαμε την αυταρχική, απαράδεκτη συμπεριφορά του συγκεκριμένου διευθυντή. Αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες που φέρει η Διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένα ο δήμαρχος που ενώ τα γνωρίζει και θα έπρεπε να έχει «μαζέψει» τον συγκεκριμένο «διευθυντή», εκείνος μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε καμιά ενέργεια γιατί τον θεωρεί «δικό του» παιδί».

Ο ΓΓ του Δήμου
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του συνδικάτου , « ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα, η συνάδελφος έχει δίκιο αλλά δεν είναι δική του δουλειά και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει μόνο είναι να ενημερώσει τον δήμαρχο.
Από τη μεριά μας του τονίσαμε ότι η Διοίκηση του Δήμου φέρει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για το οτιδήποτε συμβεί στη συνάδελφο και τον καλέσαμε άμεσα η διοίκηση να πάρει θέση».

Το σωματείο
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει επίσης τη διοίκηση του σωματείου «όπου για όλα αυτά βέβαια είναι ενήμερο και αντί να πάρει θέση, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δύο συναδέλφων, μέχρι και σήμερα δεν έχει βγάλει άχνα προκειμένου να μην κακοκαρδίσει το δήμαρχο και τον συγκεκριμένο διευθυντή. Να τους χαίρονται όλοι αυτοί που τους στηρίζουν».
Τέλος καλεί «το δήμαρχο να σταματήσει τη στοχοποίηση της συναδέλφου. Του δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφου όσο κι αν ενοχλούνται διοίκηση του δήμου και διοίκηση του σωματείου. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την αξιοπρέπεια των συναδέλφων» , καταλήγει η ανακοίνωση του .

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();