πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Απίστευτο: Πολίτης άρπαξε από το λαιμό οδοκαθαρίστρια του Δήμου Αιγιαλείας γιατί... αγανάκτησε με τα σκουπίδια!

Θύμα επίθεσης από δημότη που εμφανίστηκε αγανακτισμένος με την κατάσταση που επικρατεί με τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων το τελευταίο διάστημα, έπεσε οδοκαθαρίστρια του Δήμου Αιγιαλείας, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου με ανακοίνωσή του, καθώς όχι μόνο έγινε δέκτης εξύβρισης αλλά... την άρπαξε και από το λαιμό!
Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη το πρωί στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, όταν σύμφωνα με την καταγγελία, δημότης εξύβρισε την οδοκαθαρίστρια και όταν αυτή τον ρώτησε γιατί, ο πολίτης την άρπαξε από το λαιμό. Το πρωτοφανές αυτό επεισόδιο βεβαίως και έχει δηλωθεί και στις αστυνομικές αρχές που διεξάγουν έρευνα. "Κατανοούμε την αγανάκτηση των δημοτών, όμως δεν έχουμε εμείς ευθύνη για τα σκουπίδια, παρά μόνο οι δημοτικές αρχές των τελευταίων ετών που δεν φρόντισαν να επιλύσουν το ζήτημα" σημειώνεται στην καταγγελία.

Αναλυτικά, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, αναφέρει:

"Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, συνάδελφος οδοκαθαρίστρια, μέλος του Συλλόγου μας που εργαζόταν στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Αίγιο, δέχτηκε απρόκλητα επίθεση από «αγανακτισμένο» πολίτη ο οποίος την εξύβριζε χυδαία για αρκετή ώρα, όταν δε, η συνάδελφος του απεύθυνε το λόγο ρωτώντας τον γιατί την βρίζει, ο «αγανακτισμένος» πολίτης της επιτέθηκε πιάνοντας την από το λαιμό με σαφή σκοπό να της προκαλέσει ασφυξία. Για όλα τα ανωτέρω έχει γνώση και η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα. 

Θέλουμε να ενημερώσουμε και να υπενθυμίσουμε στους συνδημότες μας, ότι καταλαβαίνουμε πλήρως την κατάσταση ψυχικής φόρτισης την οποία βιώνουν, λόγω του γνωστού θέματος της ΜΗ αποκομιδής των στερεών αστικών απορριμμάτων με αποτέλεσμα τη συσσώρευση αυτών, με όποιον κίνδυνο συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Τον ίδιο κίνδυνο, ως δημότες αυτού του Δήμου βιώνουμε και εμείς οι ίδιοι και τα παιδιά μας. Εμείς δε, που πραγματοποιούμε την αποκομιδή τους, είμαστε πιο εκτεθειμένοι σε κινδύνους (σωματικούς, βιολογικούς, χημικούς) απ’ ό,τι οποιοσδήποτε άλλος (δημότης ή Αιρετός) κάτοικος αυτού του Δήμου.

Δηλώνουμε δε ότι εμείς, ως υπάλληλοι του Δήμου Αιγιαλείας, ως οδοκαθαριστές, κ.λ.π. αν και είναι σε όλους γνωστό ότι, δεν έχουμε ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για το θέμα των σκουπιδιών που βασανίζει εδώ και δεκαετίες τους Αιγιαλείς αλλά είναι θέμα που δεν φρόντισαν να το λύσουν οριστικά, όλες οι έως τα σήμερα, ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει «εξιλαστήριο θύμα» κανένας συνάδελφός μας. Βρείτε τους υπεύθυνους και συζητήστε μαζί τους. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε απειλές και σωματική βία από κανέναν. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τέτοιες συμπεριφορές εκδικητικού χαρακτήρα και με αίσθημα ευθύνης έναντι των συναδέλφων θα πράξουμε τα δέοντα δυναμικά και όσα ο νόμος ορίζει".

filodimos.gr

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();