πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Σκηνές από Υγεία... «προσεχώς»

Ο ανοιχτός εκβιασμός των διαγνωστικών κέντρων σε βάρος των πολιτών, εκτός από πολύ φτηνό προεκλογικό τρικ άλλων εποχών για τη φθορά της κυβέρνησης, αποτελεί και ένα προανάκρουσμα των προθέσεων  για την πρωτοβάθμια Υγεία, σε περίπτωση διακυβέρνησης από τη ΝΔ.
Με προεξάρχοντα τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής της ΝΔ - που όμως δεν παραιτείται από Πρόεδρος του Ιατρικού και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου -  Γιώργο Πατούλη, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και μικροβιολογικά εργαστήρια, από τη Δευτέρα προχώρησαν σε λουκέτο, αξιώνοντας λίγο πρις τις εκλογές, μια διαφορετική πολιτική για το clow back που εφαρμόζεται από το 2012. Μετά το τριήμερο lock out, και στη γραμμή των "μεγάλων" διαγωνιστικών κέντρων, το Συντονιστικό Όργανο, υπό την προεδρία του Γ. Πατούλη, αποφάσισε να ανοίξουν από σήμερα αλλά να υποχρεώνουν τους ασφαλισμένους να πληρώνουν από την τσέπη τους για τις εξετάσεις τους
Είναι προφανές ποια συντεχνιακά όσο και πολιτικά συμφέροντα εξυπηρετούνται από αυτή τη μεθόδευση. Μάλιστα, τα διαγωνιστικά κέντρα ζητούν οι ασθενείς με την απόδειξή τους να πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ για να λάβουν τα χρήματά τους, γνωρίζοντας ότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία και πως καταργούν de facto τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για μια εντελώς παράνομη διαδικασία, με τους ιδιώτες να απορρίπτουν την πρόταση του υπουργείου για άμεση ενίσχυση της χρηματοδότησης κατά 30 εκατομμύρια, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν νομικά ζητήματα που θα πρέπει να εξεταστούν σε βάθος, ενώ κάτι τέτοιο είναι προφανές πως δεν μπορεί να γίνει τώρα διότι απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις και η Βουλή έχει κλείσει.
Με την ακύρωση της σύμβασης από τα ιδιωτικά κέντρα επιχειρείται η δημιουργία του απαραίτητου χώρου για μια νέα συμφωνία με την επιβολή του ιδιωτικού μοντέλου στην Υγεία, όπως τον οραματίζονται τα συμφέροντα και τον έχει ήδη περιγράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με είσοδο ιδιωτών στη διοίκηση των δημόσιων νοσοκομείων και αγορά υπηρεσιών από ιδιωτικά κέντρα, στα οποία θα εργάζονται δημόσιοι υπάλληλοι που θα τους πληρώνει το κράτος. Στόχος εξάλλου είναι πάντα η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και η λεηλασία των πόρων του.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();