πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Μήνυση εργαζομένων Καθαριότητας κατά Δήμου για μη καταβολή αμοιβών

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την επί σειρά ετών (εκκίνηση από το 2015) μη εμπρόθεσμη καταβολή αμοιβών νυκτερινής εργασίας, εργασίας τις Κυριακές και τις αργίες, κατέθεσαν 36 εργαζόμενοι συμβασιούχοι και αορίστου χρόνου - τα ονόματά τους είναι στη διάθεση του epoli.gr - στον τομέα της Καθαριότητας του Δήμου, όπως αποκλειστικά παρουσιάζει σήμερα το epoli.gr.
Η μήνυση κατατέθηκε λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του α' γύρου των Δημοτικών Εκλογών και κρίθηκε τόσο από τους εργαζομένους όσο και από το epoli.gr να μην δημοσιοποιηθεί το διάστημα αυτό, προκειμένου να μην δοθούν ερμηνείες, διαφορετικές από την ουσία της μήνυσης.

Στη μήνυση, στην οποία αιτείται η ποινική δίωξη και νόμιμη τιμωρία των υπευθύνων, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι, σήμερα, τους οφείλονται οι προαναφερόμενες αμοιβές από τον Δεκέμβριο 2018, Φεβρουάριο 2019, Μάρτιο 2019 και Απρίλιο 2019.

Στα άξια αναφοράς ότι, πριν την κατάθεση της μήνυσης, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης προέβησαν σε αλλεπάλληλες προφορικές οχλήσεις στη Διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να επισημανθεί το ανωτέρω πρόβλημα και να επιλυθεί.

Παράλληλα, απευθύνθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας στην οποία ανήκει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με διαδοχικές καταγγελίες, με τις οποίες κατήγγειλαν «την αναιτιολόγητη και μακρά καθυστέρηση της διοίκησης του Δήμου ως προς την καταβολή της αμοιβής για νυκτερινή εργασία και εργασία κατά τις Κυριακές και τις αργίες». Παρόλα αυτά - όπως αναγράφεται στη μήνυση - δεν έλαβαν κάποια σχετική απάντηση, ούτε ακολούθησε, κατόπιν των ανωτέρω καταγγελιών, κάποια καταβολή της αμοιβής τους από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

Συγχρόνως, στις 01/06/2018 υπήρξε καταγγελία - ανακοίνωση και από την ΑΔΕΔΔΥ - ΕΔΟΘ Θεσσαλονίκης προς το Δήμο Θεσσαλονίκης για την ανωτέρω μη εμπρόθεσμη πληρωμή.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();