πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" για τις βουλευτικές εκλογές

 «Το χειρότερο απ᾽ όλα θα ήταν να μην έχουμε πια καμιά σταθερότητα στις αποφάσεις μας και να μην καταλάβουμε ότι ισχυρότερη είναι η πολιτεία που έχει κακούς νόμους, αλλά τους εφαρμόζει, παρά η πολιτεία που έχει νόμους καλούς και δεν τους εφαρμόζει». 

Θουκυδίδης 

Χαλάνδρι 04.07.2019 


Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι 

Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι, οι βουλευτικές εκλογές θα γίνονταν νωρίτερα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που, κατά την άποψή μας, πολύ ελάχιστα επηρέασαν την απόφαση του πρωθυπουργού να προσφύγει στις κάλπες… 

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι…
Κατά την ταπεινή μας άποψη, η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση αυτών που υποσχέθηκαν μια άλλη Ελλάδα, ελεύθερη, ανεξάρτητη και αξιοπρεπή, ξεκίνησε όταν στις 5 Ιουλίου του 2015 ΑΨΗΦΙΣΕ και ΑΚΥΡΩΣΕ την λαϊκή εντολή (το ερώτημα ήταν αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ.) και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν η απόρριψη της πρότασης του σχεδίου συμφωνίας με ποσοστό 61,31%. 

Επιπλέον, στα χρόνια διακυβέρνησης του Συριζα – της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς (λέμε τώρα…), σε καμία περίπτωση ο ελληνικός λαός δεν αισθάνθηκε: 

Ότι, π.χ., επικρατεί η ισονομία και η ισοπολιτεία… 

Ότι, π.χ., η ολιγαρχία – επιτέλους – θα επωμιστεί τα (φορολογικά, κυρίως) βάρη που της αναλογούν… 

Ότι, π.χ., θα μπει ένας φραγμός, ένα ΤΕΛΟΣ στην κλοπή των πολιτών από τις τράπεζες – ανακεφαλοποίηση τη λένε… 

Ότι, π.χ., θα σταματούσε η χρηματοδότηση των ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΩΝ κομμάτων που χρωστούν δισ. Και τα «σπασμένα» πληρώνουν οι φορολογούμενοι «μουζίκοι»… 

Ότι, π.χ. θα σταματούσε το φαινόμενο των πολυάριθμων διάσπαρτων διατάξεων και νομολογιών μέσα σε άλλους νόμους και διατάξεις, σε σημείο που, για να βρει κάποιος τι ακριβώς ορίζει κάποιος νόμος (ΑΝ το βρει…), πρέπει να συμβουλευτεί δικηγόρους, δικαστές και μέντιουμ! 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, ΔΕΝ λειτουργεί το κράτος…Με πολυνομία και κακονομία. 

Ας μη γίνουμε κουραστικοί, αναφέροντας πολλά ακόμη ατοπήματα, αστοχίες – ηθελημένες ή μη – και αποτυχίες της κυβέρνησης Συριζα, που, παρόλες τις εξαγγελίες της, συνέχισε (και επέκτεινε με νέο μνημόνιο) το καθεστώς ΧΡΕΟΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑΣ. 

Ας δούμε προσεκτικά αυτό που έρχεται…Το αποτέλεσμα της πολιτικής που αναφέραμε παραπάνω. Και το αποτέλεσμα έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο γνωστός πρ. υπουργός εσωτερικών που ζούσε με το όνειρο της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων. Ο άνθρωπος που διορίστηκε επί Σημίτη ως “golden boy” στην Εθνική Τράπεζα και του οποίου το κόμμα χρωστάει στην Τράπεζα Πειραιώς 279.000.000 ευρώ. 

Γιατί τα γράφουμε αυτά; Για να καταλάβουμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ… 

Ο επίδοξος πρωθυπουργός (ποιος θα το πίστευε…), λοιπόν, διαμηνύει ξεκάθαρα ότι, θα ακολουθήσει πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Δηλαδή…ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Με (νέες) περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με λιγότερο (πραγματικό) κοινωνικό κράτος, με απολύσεις στο δημόσιο και με ανεξέλεγκτη και καταστροφική ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο σχεδιάζει να ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ υπηρεσίες και δημόσια αγαθά – τα οποία ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και, άρα, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. 

Μιλώντας προχθές σε τηλεοπτικό σταθμό, ο επίδοξος πρωθυπουργός, είπε: 

«…Ξεκαθαρίζω: οι μετακλητοί θα μειωθούν, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου θα χρησιμοποιούνται αναλογικά με τις πραγματικές ανάγκες. Το κόστος μισθοδοσίας του δημοσίου τα τελευταία 4 χρόνια αυξήθηκε 2 δισ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Θα συζητήσουμε και τα θέματα υγείας. Εγώ δεν έχω δει τις 19.000 προσλήψεις για τις οποίες μιλά ο κ. Τσίπρας. Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε σε πλαίσιο προσλήψεων μεγαλύτερο από τις αποχωρήσεις. Θα γίνουν συγχωνεύσεις δομών, ενώ στο πρώτο ν/σ που θα φέρουμε άμεσα, θα υπάρχει πρόβλεψη για λιγότερους γενικούς γραμματείς, καθορισμένο αριθμό μετακλητών και γενικότερη μείωση του κράτους, μία συστηματική προσπάθεια μείωσης του αποτυπώματος του κράτους εκεί που το κράτος δεν είναι απαραίτητο.» 

«το κόστος στο Δημόσιο αυξήθηκε κατά 2 δις τα τελευταία χρόνια και έγιναν αθρόες προσλήψεις» 

Αναφέρθηκε, επίσης, στη γνωστή του επιθυμία για συμπράξεις δημοσίου - ιδιωτικού τομέα. 

Είπε, ακόμη, μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για το 2019. Οι μειώσεις φόρων θα αρχίσουν το 2020. Να σταματήσουμε με τη λογική των υπερπλεονασμάτων. Είναι λάθος πολιτική. Έχουμε μιλήσει για στοχευμένες μειώσεις δαπανών. Υπάρχουν και σήμερα δυνατότητες σε μια σειρά από τομείς. Έχουμε μιλήσει για βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης. Η ισχυρή εντολή που ζητάω είναι και εντολή διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους» 

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ… 

Ως ελληνικός λαός θα πρέπει να ωριμάσουμε πολιτικά. 

Δεν μπορεί αυτοί που διαχειρίστηκαν την κρίση (ΝΔ) η οποία (διαχείριση) είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του Α.Ε.Π. κατά 25 μονάδες – ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ (…) – τις περικοπές μισθών και συντάξεων – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΦΟΡΕΣ (!!!) – την εκτόξευση της ανεργίας (πάνω από 1 εκ. άνεργοι…) και τη μετανάστευση στο εξωτερικό 600.000 νέων ανθρώπων, να προσπαθούν τώρα, μέσα από ένα εκλογικό αποτέλεσμα ευρωεκλογών και με 10 μονάδες διαφορά, να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ πολίτες και καταστάσεις, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως σωτήρες! Λες και δεν μεσολάβησαν αυτά τα δέκα (10) ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ χρόνια… 

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης», σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε να γίνει μάντης κακών για το λαό και τη χώρα. Οφείλει, όμως, να καταγράψει – όπως κάνει πάντα – την άποψή της. Πιστεύουμε λοιπόν ότι, οι εφαρμοζόμενες πολιτικές συνεχίζουν να οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Πιστεύουμε στην πολιτική ανατροπή, όχι, όμως, στη διακυβέρνηση από ένα συστημικό (κατεστημένο) κόμμα, το οποίο θα εφαρμόσει νέες πολιτικές λιτότητας των πολλών, σύμφωνα με τα κελεύσματα και τις επιταγές της εσωτερικής ολιγαρχίας και της εξωτερικής τοκογλυφίας. 

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();