πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Παράνομες χρήσεις του δήμου Βριλησσίων στη Ναυτική βάση, τελεσίγραφο σφράγισης από πολεοδομία

Τελεσίγραφο προς τον Δήμο Βριλησσίων που είναι ο ιδιοκτήτης και χρήστης του χώρου της πρώην Ναυτικής Βάσης επέδωσε η Πολεοδομία, καθώς σε αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της την Παρασκευή 21 Ιουνίου διαπίστωσε σωρεία παραβάσεων στο εν λόγω ακίνητο. Η αυτοψία διενεργήθηκε μετά από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, που οχλούνται από τις παράνομες δραστηριότητες του δήμου στο συγκεκριμένο χώρο.

Το κλιμάκιο της πολεοδομίας διαπίστωσε πως στον χώρο λειτουργεί το αμαξοστάσιο του Δήμου (απορριμματοφόφων, οχημάτων, μηχανημάτων) αλλά και χώρος εναπόθεσης υλικών όπως σωλήνες, χαλίκι, άμμος, πλάκες πεζοδρομίου, κάδοι απορριμμάτων, κοπριά-λιπασμάτα, και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός οχημάτων.

Οι υπάλληλοι διαπίστωσαν επίσης, πως στον χώρο γίνεται εναπόθεση μπαζών, οργανικών υλικών, απορριμμάτων και μεγάλων αντικειμένων. Ο Δήμος υποχρεούται σε διάστημα 30 ημερών να διακόψει κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητα στον χώρο και εφόσον δεν το πράξει, ο χώρος θα σφραγιστεί για ένα χρόνο, όπως αναφέρει το έγγραφο της Πολεοδομία το οποίο κοινοποιήθηκε και στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων από το οποίο ζητείτε  η παροχή συνδρομής στη σφράγιση του χώρου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι παραπάνω χρήσεις του χώρου έρχονται σε αντίθεση με το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τη χρήση του χώρου και σύμφωνα με το οποίο πρόκειται για «χώρο Αθλητικών Εγκαταστάσεων-Κοινοχρήστου Πρασίνου».

Η κατάσταση που επικρατεί στη Ναυτική Βάση αποτέλεσε βασικό μέρος της αντιπαράθεσης της δημοτικής αρχής με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις κατά την πρόσφατη  προεκλογική περίοδο, οι οποίες κατήγγειλαν την μετατροπή σε μια τεράστια χωματερή μιας σημαντικής περιουσίας του δήμου. Η απόφαση αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα την δημοτική αρχή Μανιατογιάννη που παρουσίαζε μια άλλη εικόνα προσπαθώντας να βάλει κάτω από το χαλί την πραγματική εικόνα. Οι επικοινωνιακές φωτογραφίες της προεκλογικής περιόδου με τα νούφαρα στο βούρκο της Ναυτικής βάσης, φαίνεται ότι δεν τύφλωσαν τα συνεργεία της πολεοδομίας.

Ο Δήμος Βριλησσίων αναμένεται να προσφύγει στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της Πολεοδομίας.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();