πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Επιθέσεις κατά τον οδοκαθαρισμό σε εργαζόμενους Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων


Επίθεση - ρίψη αντικειμένων - δέχονται εργαζόμενοι της Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, κατά τον οδοκαθαρισμό, στις οδούς Ζήνωνος, Μενάνδρου και Ευριπίδου, στο κέντρο της πόλης, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Ανεξάρτητο Σωματείο, ζητώντας, τόσο ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος όσο και οι αρμόδιοι, σε θέση ευθύνης του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου υπάλληλοι να παρέμβουν, προκειμένου, «να μην φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα».

Η ανακοίνωση
«Συνάδελφοι

Τον τελευταίο καιρό έχουν συμβεί πολλά περιστατικά στους συναδέλφους της νυχτερινής βάρδιας του οδοκαθαρισμού. που καθαρίζουν και πλένουν τις οδούς Ζήνωνος, Μενάνδρου και Ευριπίδου. Δεν φτάνει που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και που αναγκάζονται να μαζεύουν σκουπίδια εκτός κάδων, πεταμένες σύριγγες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, πατώντας πάνω σε κάθε είδους ακαθαρσίες, δέχθηκαν και την περασμένη Κυριακή επίθεση από αλλοδαπούς οι οποίοι ανεβασμένοι πάνω σε μια ταράτσα άρχισαν να τους πετούν διάφορα υγρά.

Το επόμενο βράδυ σε άλλη οδό από κάποιο κτίριο δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια και παπούτσια, με αποτέλεσμα να ενημερώσουν την αστυνομία.

Την Τρίτη το βράδυ σε άλλη πάλι οδό της ίδιας περιοχής αλλοδαποί άρχισαν να βρίζουν χυδαία και να απειλούν συναδέλφους & συναδέλφωσες μας την ώρα που πήγαν να καθαρίσουν και να πλύνουν.

Βλέπετε και εσείς πως το θέμα έχει ξεφύγει τελείως, όλοι εμείς που μαζεύουμε τα σκουπίδια της Αθήνας και προσπαθούμε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή, Θα πρέπει να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας με ασφάλεια και όχι με κίνδυνο της ζωής μας, και με το φόβο των αλλοδαπών που έχουν κάνει γκέτο την περιοχή γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Γι αυτό θα πρέπει άμεσα ο Δήμαρχος ο Αντιδήμαρχος ο διευθυντής ο τμηματάρχης να πάρουν θέση ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα,

Θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη του θέματος.»
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();