πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Με κάθε επισημότητα έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού αρχιμανδρίτη Ιλλαρίωνος Γκαβέα

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν εχθές πρώτη Ιουλίου του 2019 τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού αρχιμανδρίτη Ιλλαρίωνος Γκαβέα στον αύλειο χώρο του ιερού ναού Αγίων Αναργύρων στον οποίο και διακόνησε για πολλές δεκαετίες. Tα αποκαλυπτήρια έγιναν στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Ναού επί την μνήμη των Αγίων Αναργύρων σε συγκινησιακό κλίμα με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Στην πανήγυρη χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης σεβασμιότατος κ. Ιωάννης ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ομόφωνη απόφαση να φιλοτεχνηθεί η προτομή και γενικότερα τον Δήμο Χαλανδρίου που πάντα τιμά την μνήμη των Αγίων Αναργύρων.
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στην ομιλία του αναφέρθηκε ότι με την ενέργεια αυτή τιμάται η μνήμη και το πρόσωπο ενός ιερωμένου που έκανε την πίστη του πράξη και επέδειξε πνεύμα αλληλεγγύης και αγάπης στους συμπολίτες του και στο Δήμο Χαλανδρίου αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα ιεροσύνης και ανθρωπιάς.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης οι αντιδήμαρχοι Χριστουλάκης Δημήτρης και Χριστουλη Ελενα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευγενία Κατούφα , Κωνσταντίνα Μπούμπα και Κώστας Αγγελής.

Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημήτρης Σκαλκώτος σε συνεργασία με τον γλύπτη Παναγιώτη Λάμπρου.


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();